Οι ευχές ποτέ δεν βλάπτουν

lykeiakifisias1

Ξεκίνησαν σήμερα, 6 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Επαγγελματικά Λύκεια, με την πλειοψηφία των μαθητών να φτάνουν στα εξεταστικά κέντρα, έχοντας το άγχος ότι τις ημέρες αυτές κρίνεται το μέλλον τους.  Το μέλλον βέβαια δεν κρίνεται τόσο από την ημέρα των εξετάσεων, όσο από την προετοιμασία που έχει γίνει για αυτές. Κι όταν λέμε προετοιμασία δεν εννοούμε μόνο το διάβασμα αλλά και την ψυχολογική προετοιμασία. Διότι το υπερβολικό άγχος σίγουρα δεν είναι καλός σύμμαχος.

Έτσι λοιπόν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ, μαζί με το δίκτυο Εθελοντών του και σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς, αποφάσισαν κατά την έναρξη των εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, να γεμίσουν με θετικά μηνύματα τα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Μηνύματα που θα μπορούν να πάρουν μαζί τους οι μαθητές μπαίνοντας ή φεύγοντας από το εξεταστικό κέντρο. Έτσι ο μαθητής εκτός από μια “Καλή επιτυχία”, μπορεί να πάρει μαζί του και ένα μήνυμα που θα τον προτρέπει να μη σταματάει να ονειρεύεται,  μήνυμα που θα μπορούσε να του “ξεκολλήσει” το μυαλό και κατά τις εξετάσεις, διότι μία λύση μπορεί να θέλει και λίγη φαντασία για να βρεθεί.

Μία κίνηση, που ακόμα και αν δεν μπορέσουν να εκτιμήσουν επαρκώς οι αγχωμένοι μαθητές, ίσως να τους φέρει ένα πρωινό χαμόγελο, ίσως να έχουν κάτι άλλο να συζητήσουν πέρα από τα μαθήματα, μέχρι να μπουν μέσα στις αίθουσες και να τους μοιράσουν τις κόλες.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, έστειλε τις δικές τους ευχές για πρόοδο σε μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου  μας, αλλά και σε όλους τους νέους, καλή επιτυχία, ψυχραιμία και συγκέντρωση στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία τους, που είναι αυτή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

                Ωστόσο οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος, η ζωή και οι ευκαιρίες συνεχίζονται για όλους, αρκεί να αγωνίζονται και να θέτουν στόχους.

                Καλή δύναμη στους γονείς που υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία των εξεταζόμενων νέων.

                Ο Δήμος Κηφισιάς είναι κοντά στη νεολαία και στο πλαίσιο αυτό προωθεί στοχευμένες δράσεις και προγράμματα τα οποία ενισχύουν τους νέους  που επιχειρούν, με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες.

                Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλη την μαθητική κοινότητα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.”