Τα ταξί του Πλατάνου

taxiplatanos1

Είχα πολύ καιρό να περάσω από τη Ν. Κηφισιά για καφέ και να μιλήσω με τους φίλους μου, που σχεδόν καθημερινά συχνάζουν εκεί σε… κανονικό ωράριο. Αφορμή στάθηκε ένα τηλεφώνημα εκλεκτού φίλου, που με προσκάλεσε για καφέ και συζήτηση φιλική, μιας και το καλοκαίρι πέρασε ευτυχώς χωρίς προβλήματα.

Δέχτηκα την πρόσκληση και ξεκίνησα. Βγαίνοντας από τον ανελκυστήρα, πέφτω πάνω στο φίλο μου τον Αλέκο, Ερυθριώτη ταξιτζή και άριστο οικογενειάρχη, που από τα χαράματα μέχρι τα βαθιά σκοτάδια φέρνει βόλτα όλα τα βόρεια προάστια για το μεροκάματο και τα παιδιά του σπουδάζουν σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της χώρας.

– Θα με ακούσεις λίγο, σε παρακαλώ; με ρωτά ο φίλος μου ο Αλέκος.

– Με όλη μου την καλή διάθεση, του απαντώ.

– Άκου λοιπόν, Μιχάλη. Κάποτε έγραψες για τους κυνηγημένους ταξιτζήδες , που είχαν πιάτσα έξω από το γήπεδο του Ελπιδοφόρου στην Ξενίας και τώρα κάτω στις Αδάμες. Κάποτε, επίσης, συνεργάστηκες με την Όλγα τη Βλάχου για να γίνει πιάτσα στη Νέα Κηφισιά. Και έγινε. Όπως έγινε και στη Στροφυλίου στη Ν. Ερυθραία, στο Κεφαλάρι στην πλατεία Απέργη, στην πλατεία Πλατάνου. Χαμός, αναρχία, ετσιθελισμός, τσακωμοί… Άκου τώρα το πιο ωραίο. Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία Πλατάνου. Τα ταξί αραγμένα εκεί όπου καθημερινά κάνουν πιάτσα χωρίς δημοτική απόφαση, έξω από το καφενείο του Δημητρακόπουλου. Απέναντι, στα πρώην λουλουδάδικα, άναρχα σταθμευμένα Ι.Χ. διαφόρων τύπων. Εμείς περιμένουμε το μεροκάματο, κανέναν βιαστικό, κανέναν που έχασε το δρομολόγιο ή κάτι έκτακτο. Ώσπου καταφθάνει, Μιχάλη, συνεργείο της Τροχαίας και αφαιρεί τις πινακίδες από τα 20 ταξί που ήταν παρκαρισμένα. Αφαίρεση πινακίδων για είκοσι ημέρες ξέρεις τι σημαίνει. Οικογενειάρχης είσαι, βγάλε συμπέρασμα. Για να μην σε κουράζω, γράψε σε παρακαλώ κάτι. Δεν μπορούν οι αρμόδιοι, όπως έφτιαξαν τις άλλες πιάτσες, να φτιάξουν μία και στην άλλοτε όμορφη πλατεία Πλατάνου; Τόσο δύσκολο είναι, κύριε Δήμαρχε και κύριοι αντιδήμαρχοι, να δώσετε λύση; Κάντε κάτι να μπει μια τάξη. Έχει μαζευτεί η σάρα και μάρα. 16 ευρώ από Ν. Κηφισιά σε ΗΣΑΠ!

– Αλέκο μου, σε άκουσα με προσοχή και θα γράψω όσα δικαιολογημένα παράπονα εξέφρασες. Η «Κηφισιά» είναι πάντοτε στο πλευρό του συμπαθούς κλάδου των ταξιτζήδων. Σ’ ευχαριστώ, γιατί μου έδωσες θέμα να ξεκινήσω τη νέα σεζόν του καφενέ.