Το οφείλουν στη μνήμη του

papadopoulos-koutsoukou
Ο ιδρυτής των Αμαζόνων Δημήτης (Μίμης) Παπαδόπουλος είχε βραβευτεί πολλές φορές. Εδώ με την επόμενο και σημερινή επίτημο πρόεδρο της ΑΟΝΝΕ Αμαζόνες Ρόζα Κουτσούκου

Απορίας άξιον; Σίγουρα ναι. Παράδοξο; Ξανά με απόλυτη σιγουριά ναι. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας που να μπορεί να δώσει μια απάντηση που να μην στερείται λογικής, αλλά και να μπορεί να αιτιολογήσει αυτό που κατάφεραν οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν την οργάνωση και την εκτέλεση του 1ου Τουρνουά Βόλεϊ «Μίμης Παπαδόπουλος» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Στέλιος Καλαϊντζής». Και φυσικά ουδείς λόγος γίνεται το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι εκεί όπου η διοργανώτρια ιστορική ομάδα των ΑΟΝΝΕ Αμαζόνων μαζί με την ΑΕΚ, τον ΖΑΟΝ και τον Πανιώνιο έδωσαν 4 υπέροχους αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν. Το παράλογο, και ανεξήγητο έγκειται στο εκτός παρκέ κομμάτι της διοργάνωσης, εκεί όπου οι άνθρωποι των «ερυθροκίτρινων» της Νέας Ερυθραίας, που είχαν όλη την καλή πρόθεση και διάθεση να μνημονεύσουν την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και τον άνθρωπο στον οποίο οφείλουν την ύπαρξη τους, τον ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο τους Δημήτριο Παπαδόπουλο, κάπου και κάτι ξέχασαν στην οργάνωση.

Και αν για τους περισσότερους που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στο αθλητισμό της Νέας Ερυθραίας και όχι μόνο, ο Δημήτριος Παπαδόπουλος ήταν ιδιαίτερα γνωστός ως «Μίμης», η… σμίκρυνση αυτή του ονόματος του στον επίσημο τίτλο ενός τουρνουά δεν είναι ότι καλύτερο ούτε ως εικόνα, αλλά ούτε και ως ακουστική. Όπως και να έχει πάντως ενδεχομένως πολλοί θα το έβλεπαν, λίγοι θα το σχολίαζαν αρνητικά. Εκείνο όμως που σίγουρα σχολιάστηκε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό ήταν το γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια των βραβεύσεων. Εκεί οι άνθρωποι των ΑΟΝΝΕ Αμαζόνων είχαν αποφασίσει να βραβεύσουν έναν εκπρόσωπο της οικογένειας του Δημήτριου «Μίμη» Παπαδόπουλου όπως άλλωστε και είναι το πιο λογικό. Όμως κανένα από τα 3 παιδία του που είναι εν ζωή η Σταυρούλα (Ρούλη), ο Γιάννης και ο Αθανάσιος (Θάνος) δεν ήταν εκεί. Όπως επίσης και καμία από τις δύο αδελφές του  και ιδρυτικά μέλη Ολυμπία Καλού και Πελαγία (Πελίτα) Μαμζερίδη. Όχι γιατί συνέτρεχαν κάποιοι ιδιαίτεροι ή εξωγενείς λόγοι, αλλά γιατί πολύ απλά σε ένα τουρνουά βόλεϊ που έφερε το όνομα του πατέρα και του αδελφού τους δεν είχε κληθεί κανείς τους από τους διοργανωτές.

Αλήθεια πως γίνεται μια ομάδα επιπέδου Volleyleague Γυναικών να υποπέσει σε μια τέτοια γκάφα; Εδώ ακριβώς είναι που όπως αναφέραμε και στον πρόλογο κάποιος που να ζει ανάμεσα μας θα πρέπει να δώσει μια απάντηση που να μην στερείται λογικής. Σημειωτέον η μεγαλύτερη κόρη του αείμνηστου Δημήτριου Παπαδόπουλου, Ρούλη, υπήρξε και από τις πρώτες παίκτριες στην ιστορία των ΑΟΝΝΕ Αμαζόνων.

 Σας ευχαριστώ Πελίτα Μαμζερίδη

Τουρνουά Βόλεϊ «Μίμης Παπαδόπουλος»