Απρίλης μήνας του βιβλίου μέρος 3

Βιβλία

Γράφει η Έρικα Αθανασίου

Ψυχολογία, Μυστήριο, Θρίλερ

Οι εκδόσεις Bell διαθέτουν πλέον μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων για όλα τα γούστα, διατηρώντας όμως ένα σημαντικό ποσοστό των βιβλίων τους στη λογοτεχνία του θρίλερ και του αστυνομικού. Βιβλία με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν μπορείς να τα αφήσεις μέχρι να διαβάσεις και την τελευταία σελίδα.

Ανάμεσα στα βιβλία των εκδόσεων που «χτύπησαν» την πόρτα της «Κηφισιάς» είναι:

Μη Με ξεχάσεις

-sonia-saoulidouΤο βιβλίο της Σόνιας Σαουλίδου χαρακτηρίζεται ως ψυχολογικό θρίλερ και καταλαβαίνεις γιατί, από τις πρώτες σελίδες. Μια γυναίκα ξυπνάει στο νοσοκομείο χωρίς να θυμάται τίποτα ούτε για το πώς βρέθηκε εκεί, ούτε για το ποια είναι. Σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε έναν γοητευτικό, στοργικό άντρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο σύζυγός της. Παρότι όμως θα ήθελε να νιώσει οικεία και όμορφα μαζί του, δεν μπορεί να νιώσει τίποτα. Δεν θα αργήσει να νιώσει παγιδευμένη σε έναν τρόπο ζωής που δεν τον νιώθει δικό της ενώ η μνήμη της αρνείται να επανέλθει.

Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, που η καλή γραφή του σε παρασύρει να θέλεις να μάθεις αν τελικά η αίσθηση που έχει η ηρωίδα ότι αυτή η ζωή δεν είναι η δική της είναι αλήθεια. Ίσως να μας θυμίζει και κάτι η ιστορία, μια και η αμνησία είναι αγαπημένο θέμα της μυθοπλασίας. Όμως το μυστήριο δεν αφορά μόνο στην ταυτότητα της γυναίκας, όσο σε ένα παράξενο κορίτσι που ισχυρίζεται ότι έχει δει κάποιους θανάτους, μεταξύ των οποίων τη δολοφονία μιας γυναίκας με το όνομα Κορνήλια, όνομα που αποκαλούν τη γυναίκα που προσπαθεί να συνέλθει από την αμνησία. Ένα κορίτσι που φαίνεται ότι μπορεί να δει βίαιους θανάτους πριν αυτοί συμβούν.

Γραμμένο με αίμα

chris-carterΟ Chris Carter έχει πολλά θρίλερ στο ενεργητικό του και πολλούς θαυμαστές και στην Ελλάδα, αφού στην τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, τον περασμένο Μάιο στη διάρκεια του φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας Agatha, χρειάστηκε να παραμείνει να υπογράφει βιβλία για ώρες, ενώ ο χώρος είχε κατακλυστεί από κόσμο.

Στο βιβλίο του «Γραμμένο με αίμα» σχεδιάζει και πάλι προσεχτικά τους χαρακτήρες του, σε μια υπόθεση τόσο σκοτεινή όσο και το σκοτεινό διαδίκτυο. Εκεί που φαίνεται ότι μπορούν να πουληθούν τα πάντα. Η ιστορία ξεκινάει με ένα κλεμμένο σακίδιο, σακίδιο που κλέβει η ηρωίδα, επαγγελματίας κλέφτρα. «Πέθαινε να δει τι περιείχε το σακίδιο», καθώς κάνει υπομονή μέχρι να φτάσει στο σπίτι της για να το ανοίξει. Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το σακίδιο μπορεί πραγματικά να την οδηγήσει στο θάνατό της, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ημερολόγιο φόνων. Ο συγγραφέας του ημερολογίου φοβάται ότι αρχίζει να ξεχνάει και για αυτό θεωρεί απαραίτητο να καταγράψει φόνους που φαίνεται να έχει κάνει. Με διαφορετικά θύματα κάθε φορά. Με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, σύμφωνα με ό,τι του λένε «οι Φωνές». Πώς θα αντιδράσει άραγε όταν διαπιστώσει ότι το ημερολόγιό του έχει κλαπεί; Πού θα καταλήξει το ημερολόγιο;

Μήπως όλοι έχουν κάποια δικαιολογία για αυτό που κάνουν, ακόμα κι αν πρόκειται για φόνους; Ο συγγραφέας δεν στέκεται απέναντι στον ήρωα – δολοφόνο του, προσπαθεί να κατανοήσει ακόμα και αυτόν, καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται και τα πτώματα αυξάνονται.

Διαβάστε τα προηγούμενα μέρη με παρουσιάσεις βιβλίων σας ενδιαφέρουν!
https://www.kifisianews.gr/diafores-proseggiseis-methema-to-biblio/