Αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου λόγω μη απαρτίας

dim-sym 2021-07-21a

Αναβλήθηκε η ειδική αλλά και η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 1ης Μαρτίου, λόγω μη απαρτίας. Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας» με επικεφαλής τον Νίκο Χιωτάκη, δεν θα συμμετάσχουν λόγω τριήμερου πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη σε δημόσιες εκδηλώσεις και συνεδριάσεις. Παρόλα αυτά στην συνεδρίαση δεν προσήλθαν εκτός από τους  12 συμβούλους της παράταξης που απείχαν, μόνο άλλοι 12 σύμβουλοι έδωσαν το παρόν, ενώ 17 δεν παρουσιάστηκαν. Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα με την αναβολή γιατί εκτός από την ειδική συνεδρίαση για την Παιδεία και την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία μας σήμερα, μετά από αίτηση της Ένωσης Γονέων,  τα τακτικά θέματα που αναβληθηκαν, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυσμενέστατες συνέπειες στην λειτουργία του Δήμου.

penthos temphΗ επιστολή των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης έχει ως ακολούθως:

«Τριήμερο Εθνικό Πένθος για την ανείπωτη σιδηροδρομική Τραγωδία στα Τέμπη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς

Επιστολή προς τη κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς

Προς τη κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς

κ. Λίλα Παπαδημητρίου

Κηφισιά 1 Μαρτίου 2023

κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Με βαθύ αίσθημα οδύνης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους γονείς, συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων της σημερινής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπh.

Συμμετέχοντας στο τριήμερο Εθνικό Πένθος για τον άδικο χαμό δεκάδων νέων συνανθρώπων μας, σας καλούμε να αναβάλετε την αποψινή, 1/3/23, συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, (όπως έπραξε η Βουλή και το Περιφερειακό Συμβούλιο,) μεταθέτοντάς την για τη Δευτέρα 6/3/23 την ίδια ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σεβόμενοι τη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των οικογένειών τους δεν θα συμμετέχουμε μέχρι τη Παρασκευή 3/3/23 σε δημόσιες εκδηλώσεις και συνεδριάσεις.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης :

Νίκος Χιωτάκης ,  Κώστας Τσιλιγκίρης,    Γιάννης Διονυσιώτης,   Στάθης Κύρλος, Μαρία Κεφαλά Σαμαλτάνη, Αννα Κορογιαννάκη,     Ανθούλα

Καπετανάκη,  Σοφία Πάντου,    Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Κατσίμπας, Βασίλης Καραγιαννάκης και  Δημήτρης Λιανός.»

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου κάλεσε εκ νέου τους δημοτικούς συμβούλους να προσέλθουν σήμερα σ2 Μαρτίου στις 7.00 μμ για΄τι υπάρχουν επείγοντα θέματα προς συζήτηση με θέματα :

  1. Έγκριση Υποχρεωτικής Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος ΝΠΔΔ κ. Βλάχου

 

  1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, για το έτος 2023. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

 

  1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό μορφή αντιτίμου ή λοιπών αντικαταβολών για το έτος 2023. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

 

  1. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ 2021-2022-2023». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Ζαπάντης – Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

 

  1. Διαγραφή τελών ύδρευσης από Χ.Κ. 1121/1089 λόγω λανθασμένης χρέωσης και επανυπολογισμός ορθής χρέωσης από την Υπηρεσία Ύδρευσης. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Καυγαλάκης – Υπηρεσία Ύδρευσης

 

Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα, διότι η 8η τακτική συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 01-03-2023, για τη συζήτηση και ψήφιση 17 θεμάτων, μεταξύ των οποίων και τα πέντε ανωτέρω, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

 

Η καθυστέρηση στην έγκριση της Υποχρεωτικής Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», θα επιφέρει δυσμενέστατες συνέπειες στην λειτουργία του Νομικού Προσώπου όπως ενδεικτικά στην μισθοδοσία του προσωπικού.

2 & 3. Η καθυστέρηση στον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, για το έτος 2023 καθώς και στον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό μορφή αντιτίμου ή λοιπών αντικαταβολών για το έτος 2023 θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην λειτουργία του Δήμου διότι ενδέχεται να ματαιωθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

  1. Η καθυστέρηση στην έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ 2021-2022-2023» θα σταματήσει την εξέλιξη του έργου.

 

  1. Το γεγονός ότι το θέμα για την διαγραφή τελών ύδρευσης από Χ.Κ. 1121/1089 λόγω λανθασμένης χρέωσης και επανυπολογισμός ορθής χρέωσης από την Υπηρεσία Ύδρευσης αποσύρθηκε και από την προηγούμενη 6η τακτική συνεδρίαση, είχε ως αποτέλεσμα η τράπεζα να κατασχέσει υψηλό χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό του δημότη και να το αποδώσει στον Δήμο, το οποίο πρέπει άμεσα να επιστραφεί καθώς η χρέωση οφείλεται σε λάθος της υπηρεσίας.