Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρεις αν Πρόκειται να Κάνεις Εξωσωματική

heri-mwro

Πολλοί άνθρωποι, επιθυμούν να γίνουν γονείς και να έχουν τη δική τους οικογένεια. Τα παιδιά για πολλούς, αποτελούν μια μεγάλη ευλογία και όνειρο ζωής. Ενώ άλλοι άνθρωποι, δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ενώ πολλοί επιθυμούν όσο τίποτα άλλο, να γίνουν γονείς, δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. Πολλές μητέρες σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, και αυτό είναι κάτι σίγουρα που δημιουργεί άσχημα συναισθήματα. Το θετικό σε αυτή την υπόθεση, είναι η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειώσει η επιστήμη, καθώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους βοηθά όσες γυναίκες θέλουν να γίνουν μητέρες και δεν τα καταφέρνουν τόσο εύκολα.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση στο mtsirigotis.gr είναι μια από τις γνωστές και αξιόπιστες μεθόδους με την οποία, μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος και να δημιουργήσει την οικογένεια που ονειρεύεται.

Στο kifisianews.gr, θα βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία αναζητάτε για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

  1. Με λίγα λόγια… 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι μια σύγχρονη μέθοδος τεχνητής γονιμοποίησης που είναι πάρα πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια σε όλο το κόσμο. Πιο συγκεκριμένα η εξωσωματική διαδικασία είναι η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο, εκτός του σώματος της γυναίκας, σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια. Μετά τη γονιμοποίηση των ωαρίων, γίνεται η εμφύτευση τους στο σώμα της γυναίκας. Ύστερα μπορεί αυτή η διαδικασία να οδηγήσει σε ένα χαρμόσυνο γεγονός, όπως είναι η εγκυμοσύνη.

  1. Τα κύρια είδη της εξωσωματικής

Κάτι ακόμα το οποίο έχει ενδιαφέρον να γνωρίζετε για την εξωσωματική, είναι πως υπάρχουν δύο κύρια είδη. Υπάρχει η IVF, που είναι ουσιαστικά η συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία εφαρμόζεται όταν όλοι οι παράμετροι του σπέρματος είναι φυσιολογικοί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δεν πραγματοποιείται κάποια ιδιαίτερη επέμβαση. Τα σπερματοζωάρια, διαβρώνουν τα εξωτερικά κύτταρα του ωαρίου και ένα από αυτά διεισδύει μέσα του και το γονιμοποιεί. Στη συνέχεια, υπάρχει και ένα δεύτερο είδος εξωσωματικής το οποίο ονομάζεται ICSI και εφαρμόζεται κυρίως στο σπερματοζωάριο του άνδρα, εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες δυσλειτουργίες.

  1. doctors1Διάρκεια της θεραπείας

Κάτι ακόμα που πιθανότατα απασχολεί πολλές γυναίκες είναι η διάρκεια της εξωσωματικής θεραπείας. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει η διέγερση των ωοθηκών με φάρμακα μέχρι τη διαδικασία της ωοληψίας χρειάζεται να περάσουν περίπου 2 εβδομάδες για να υπάρξουν επιθυμητά αποτελέσματα. Την ημέρα εκείνη λαμβάνεται σπέρμα και από τον άνδρα. Τις επόμενες 3 ημέρες γίνεται η εμβρυομεταφορά και 10-12 μέρες γίνεται τεστ εγκυμοσύνης. Αν ο πρώτος κύκλος δεν είναι επιτυχημένος μετά από 3-4 μήνες μπορείς να επαναλάβεις τον κύκλο. Σε πολλά κέντρα, καταψύχουν τα υπεράριθμα έμβρυα της εξωσωματικής, ώστε να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε έναν επόμενο κύκλο. Το σημαντικό είναι να μην απογοητευτεί η μητέρα και να συνεχίσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, με τις συμβουλές του γιατρού της.

  1. Κόστος της θεραπείας

Τέλος, κάτι ακόμα που μπορεί να απασχολεί μια μελλοντική μητέρα, είναι το κόστος της εξωσωματικής της γονιμοποιήσεις καθορίζεται από το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που θα διαλέξεις και τη μέθοδο που θα επιλέξεις. Επίσης, αυτό καθορίζεται από το ιατρικό ιστορικό σου. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι πως η κάθε περίπτωση ζευγαριού είναι διαφορετική και ο έλεγχος που θα πρέπει να γίνει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και η ηλικία.