Ανάπαυλα στην πύρινη λαίλαπα η συναυλία στον Αι Γιώργη

ai-giwrgis-synaylia1

Δύσκολη μέρα η Δευτέρα 17 Ιουλίου. Φωτιές σε όλο το Λεκανοπέδιο με συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Μια νησίδα ανάπαυλας για μας τους «τυχαιρούς» η συναυλία που μας παρουσίασε η ορχήστρα δωματίου και που διοργάνωσαν «Οι Φίλοι της Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, τον Αι Γιώργη Κοκκιναρά. Αυτή η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κηφισιάς που διοργανώνει το ΝΠΔΔ “Βικέλας”, ένας θεσμός των τελευταίων ετών, λίγο πριν τις αυγουστιάτικες διακοπές. “Συναυλία κάτω από τ’ αστέρια” λοιπόν, στο ειδυλλιακό τοπίο του Κοκκιναρά.

Και ναι ο κόσμος καιγόταν, πολίτες έχαναν την περιουσία τους, άλλοι κάθονταν στην τηλεόραση βλέπονταν την εξέλιξη των πύρινων μετώπων αλλά εμείς βρίσκαμε ανακούφιση στην μουσική. Μια μουσική από επιλεγμένες μουσικές κινηματογραφικών έργων σε ένα, όπως αναφέραμε, από τα πιο όμορφα σκηνικά της πόλης.

frantsesko-kokkinaras1Ο πρόεδρος των Φίλων της Ορχήστρας, Φραντσέσκο Βιανέλλο, με το χαρακτηριστικό του τρακ λόγω της ξενικής προφοράς του, αν και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εμάς τους αυτόχθονες, μας ξενάγησε στον κόσμο της μουσικής αλλά και στο όνειρό του να υιοθετηθεί η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής από τον Δήμο Κηφισιάς, ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη μουσική παιδεία ως δημότες. Αυτό το αποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Φραντέσκο προχώρησε. Τώρα που θα φτάσει αυτό το εγχείρημα, σύμπραξης ιδιωτικού φορέα με τον δημοτικό, θα το δούμε στην πορεία αν είναι ευφικτό ή όπως πολύ σωστά ανέφερε ο πρόεδρος, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».skarnavelakis1

Εμείς όμως απλά ζήσαμε λίγες μαγικές μουσικές στιγμές από τα έγχορδα της Ορχήστρας και το κλαρινέτου του υπέροχου σολίστα Γιάννη Σαμπροβαλάκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν πολλοί συμπολίτες μας, όπως κάθε προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος των Φίλων της Ορχήστρας, αλλά και ο πρόεδρος του Βικέλα και αντιδήμαρχος Μανώλης Κουρμαδιάς μαζί με τους επίσης αντιδημάρχους Νίνα Βλάχου και Γιώργο Σκορδίλη. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ήρθε στο τέλος λόγω των υποχρεώσεων της παρουσίας του στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη. Επίσης παρών και ο πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Χιωτάκης, στον οποίο έκανε ειδική αναφορά ο Φραντέσκο, λόγω του ότι επί δημαρχίας του το 2006 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η συναυλία στον Αι Γιώργη.

papagewrgiou1
Ο μουσικός παραγωγός του 3ου Προγράμματος της ΕΡΤ Χρίστος Παπαγεωργίου παρακολούθησε την συναυλία