Αύξηση 7% στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού

ds2510a

Γενναία είναι η φετινή αύξηση στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, ύψους 7%, που πρότεινε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς στην Οικονομική Επιτροπή και με την σειρά του αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της 25 Οκτωβρίου.

nikos-argyriouΣύμφωνα με τον διευθυντή Οικονομικών του Δήμου Κηφισιάς Νίκο Αργυρίου αυτή η αύξηση επιβάλλεται να γίνει λόγω της αναμενόμενης αύξησης κατά 8% στην μισθολογική κλίμακα, την οποία εξήγγειλε η Κυβέρνηση, αλλά και λόγω της επιβολής του τέλους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων των προηγούμενων ετών 2022 και 2023 και δεν έχουν ακόμη κοστολογηθεί.

Ο Χρήστος Καλός ισχυρίστηκε πως η  διοίκηση δια μέσου του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Βαγγέλη Αυλήτη, ζήτησε να γίνει μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 10-12% αλλά τελικά αυτό δεν έγινε δεκτό. Ο κ. Καλός είπε πως ίσως έπρεπε η απερχόμενη διοίκηση να προχωρήσει σε αυτήν την αύξηση, ώστε να αφήσει αποθεματικό στην καινούργια διοίκηση για να πραγματοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, μια και που τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό δεν το αποδέχτηκε ο κ. Αυλήτης λέγοντας ότι ο Δήμος είναι εύρωστος απλά τα τέλη στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα και δεν κρατείται αποθεματικό για έργα.vaggelis-aylitis

Παρόλα αυτά ο Δήμος προχώρησε στην οριζόντια μείωση των υπερωριών των εργαζομένων του Δήμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα καθαριότητας στην πόλη, η οποία ενόψει εορτών θα ενταθεί.

Ερωτήσεις ως προς την επιβολή αυτού του μέτρου για την μείωση των υπερωριών έθεσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Γιώργος Δορμούσης, ο οποίος ισχυρίστηκε πως υπάρχει διαφοροποίηση των υπερωριών που έχουν δηλωθεί από τους προϊσταμένους, παρά την διαβεβαίωση του Δημάρχου πως δεν θα πειραχθούν τα «δεδουλευμένα» των εργαζομένων.

Μάλιστα υπάρχει η πρόταση όπως είπε ο κ. Δορμούσης εάν δεν ξεκαθαριστεί αν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι, να μην προχωρήσουνε σε αποκομιδή τα Σαββατοκύριακα.

Η Μαρία Κεφαλά είπε πως είναι ντροπή να παραδοθεί το τελευταίο δίμηνο με τις γιορτές η πόλη σε αυτό το χάλι με δρόμους γεμάτους σκουπίδια. Μήπως θα έπρεπε να γίνουν περικοπές στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ώστε να ικανοποιηθούν οι εργαζόμενοι;

Υπήρξε απάντηση από τον Βαγγέλη Αυλήτη ότι δεν θα υπάρξει περικοπή των δεδουλευμένων, κάτι που πάλι αμφισβήτησε ο πρόεδρος των εργαζομένων.