Κούλουμα με εξ αμάξης

examaxis17021a

– «Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να δημιουργήσεις μια επιχείρηση» διαπίστωσαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση”. Ίσως θα έπρεπε να συμμετάσχουν σε ανάλογο πρόγραμμα και τα στελέχη της Κυβέρνησης. Να υποχρεωθούν  να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν εικονικές επιχειρήσεις, όπου θα έπρεπε κάθε πρωί να ενημερώνονται για το ποιος επιπλέον φόρος έχει προκύψει, να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα για παραβάσεις που δεν έχουν κάνει, να βγάζουν ποσοστά από τις εισπράξεις τους για τις τράπεζες, να ψάχνουν για πελάτες ανάμεσα σε ανθρώπους με μηδενικό εισόδημα. Τότε ίσως αποχτούσαν επαφή με την πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει.

– Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, μεσημέρι. Ένας υπάλληλος να εξυπηρετεί στο κεντρικό ταχυδρομείο της Κηφισιάς, 30 άνθρωποι σε αναμονή. Κάποιοι από αυτούς από εταιρίες με μεγάλο όγκο συναλλαγών.  Πού και πού έμπαινε και ένας δεύτερος υπάλληλος, ο οποίος όμως είχε και άλλη εργασία. Τα ελληνικά ταχυδρομεία εξελίσσονται και μας προτρέπουν και εμάς να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε περάσει στον κόσμο της ηλεκτρονικής εποχής, τι  θέλουμε  φακέλους και γράμματα; Γιατί δεν κάνουμε ηλεκτρονικά τις πληρωμές μας; Εάν λοιπόν πάθουμε περιμένοντας, ίσως μάθουμε, μάλλον σκέφτονται οι ιθύνοντες, που έχουν αποδεκατίσει σε διάφορες υπηρεσίες τους υπαλλήλους που εξυπηρετούν τον κόσμο. Από τράπεζες μέχρι ταχυδρομεία.

– Το 1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικής Ανθοκομίας θα πραγματοποιηθεί φυσικά στην Κηφισιά. Λογικό αφού η πόλη μας φημίζεται από το παρελθόν για την ανθοκομία της και σε αυτή πραγματοποιείται η μακροβιότερη Ανθοκομική Έκθεση. Πότε θα πραγματοποιηθεί; Στις 23 Φεβρουαρίου. Παράλογο; Ίσως. Δε θα ήταν πιο λογικό να πραγματοποιηθεί το Μάιο, στο πλαίσιο της Ανθοκομικής;  Αν υπάρχει η ιδέα μέσω του συνεδρίου να ενισχυθεί με κάποιο τρόπο η Ανθοκομική Έκθεση, προσελκύοντας εκθέτες, οι οποίοι στις τελευταίες διοργανώσεις έχουν λιγοστέψει,  τότε βγάζει νόημα η ημερομηνία. Εκ του αποτελέσματος θα φανεί εάν επρόκειτο για στοχευμένο σχεδιασμό ή ατυχή αστοχία.

sxolikoleoforeio1 410 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών ελέγχθηκαν από τροχονόμους την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 154 παραβάσεις. Οι 118 από αυτές αφορούσαν παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αφορούσαν παραβιάσεις που έχουν σχέση με οδική ασφάλεια. Η βασική ιδεολογία της τοποθέτησης των ταχογράφων, όπου διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις, είναι να μετράνε τις ώρες οδήγησης, ώστε να μην κουράζονται οι επαγγελματίες οδηγοί και να μπορούν να οδηγούν με ασφάλεια. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πόσες ώρες θεωρεί το σύστημα ότι υπάρχει περίπτωση να οδηγεί κάποιος για να μεταφέρει μαθητές από και προς το σχολείο, ώστε να καταγράφονται οι ώρες οδήγησής του, μην τυχόν και γίνει επικίνδυνος. Το ύψος των προστίμων που κόπηκαν από την εξόρμηση δεν ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Επίσης δεν ξέρουμε αν στις 11 λοιπές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ήταν επειδή οι οδηγοί των λεωφορείων δε φορούσαν κράνος.

– Τετραετείς μέχρι πρότινος οι θητείες των Δημοτικών Συμβουλίων και οι αλλαγές αντιδημάρχων και προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων γίνονταν παραδοσιακά τον Ιανουάριο. Το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι το πρώτο με πενταετή θητεία, έτσι ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, σκέφτεται τις αλλαγές μάλλον για το Μάρτιο. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιοι θα αποχωρήσουν, ποιοι θα αναλάβουν, ποιοι θα αλλάξουν καρέκλες. Οι καινούργιοι θα φτάσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές, αφού πλέον το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο πλησιάζει το μισό της θητείας του. Το αν έχει εκπληρώσει ή όχι τις υποσχέσεις του το κρίνουν οι πολίτες. Έχει πάντως ακόμα δυόμισι χρόνια για να αποδείξει την αξία του και να εκπληρώσει ό,τι προεκλογικά υποσχέθηκε.

– Περιμένουμε εάν μαζί με τις αλλαγές προέδρων θα προκύψει και η αλλαγή του εκπροσώπου του συνδυασμού «Πολίτες και Πόλη», οι οποίοι προεκλογικά είχαν ανακοινώσει την καινοτομία, να αλλάζουν τον εκπρόσωπό τους κάθε χρόνο, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε πολλά μέλη του συνδυασμού να συμμετάσχουν στα κοινά της πόλης. Άλλη μια προεκλογική υπόσχεση -καινοτομία, που έχουμε λίγο καιρό ακόμα να διαπιστώσουμε αν πρόκειται να εκπληρωθεί.

– «Άλλη μια εκδήλωση στην Κηφισιά απέδειξε, ότι υπάρχει ένα ακροατήριο, έξω απkifsyriza1ό τα στενά κομματικά πλαίσια, που παρακολουθεί τις απόψεις μας, συνδιαλέγεται μαζί μας και ελπίζει ακόμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή του». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στη συνεστίαση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, ο γραμματέας, Στάθης Γρίβας, όπου παρευρέθηκαν πολλά κυβερνητικά στελέχη και πολύς κόσμος. Ο βασικός προβληματισμός βέβαια είναι αν το κοινό είναι εκτός κομματικών πλαισίων ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τα κομματικά πλαίσια. Από την άλλη όλοι είμαστε βέβαια ότι άλλαξε τη ζωή μας. Για το αν ελπίζαμε κάτι τέτοιο, πολύ αμφιβάλλουμε.

– Με βοηθήματα και φιλανθρωπίες θα βγει και το Πάσχα. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και οι πολίτες θα πρέπει να αποδείξουν με διάφορα χαρτιά την οικονομική τους ανέχεια για να τύχουν ενός βοηθήματος προκειμένου να μπορέσουν να βάψουν αυγά το Πάσχα. Για αρνάκι τώρα μάλλον δε γίνεται λόγος. Υπάρχει περίπτωση τα επόμενα Χριστούγεννα για γαλοπούλα, εφόσον τύχουν και του βοηθήματος των Χριστουγέννων και έχουν κρατήσει στην άκρη μέρος του βοηθήματος του Πάσχα.

– Κοίταξαν και μια φορά το ρολόι στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 1η Φεβρουαρίου και διαπιστώνοντας μη απαρτία στις 7.30 μ.μ., με ώρα επίσημης έναρξης τις 7.00 μ.μ., το ανέβαλλαν. Βέβαια εθιμοτυπικά, τα τελευταία δύο χρόνια τα συμβούλια ξεκινάνε γύρω στις 7.45 μ.μ., αλλά φαίνεται ότι για να μπει χρονική τάξη χρειάζονταν δραστικά μέτρα, έτσι το επόμενο Συμβούλιο της 8ης Φεβρουαρίου, ίσα που πήρε το ακαδημαϊκό τέταρτο, με απαρτία στις 7.15 μ.μ.