Τελευταίο αντίο στον Πέτρο Βιδωρή

vidoris1

Με τους χειρότερους οιωνούς μπήκε για την Κηφισιά το 2017.
Ένας ακόμη Κηφισιώτης έφυγε από τη ζωή μετά από πείσμωνα αγώνα κόντρα στα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του, ο Πέτρος Βιδωρής, τελωνειακός, οικονομολόγος και επί σειρά ετών πρόεδρος του πρώην Πατριωτικού Συνδέσμου και νυν Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Παύλος Μελάς».

Με τον Πέτρο γνωριστήκαμε το 1981, όταν μαζί με άλλους Κηφισιώτες, όπως ο δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος, ο Στάθης Λεμπέσης, ο Ηλίας Ευσταθίου, ο Λειβιτσιάνος, ο στρατηγός Σιάνος και πολλοί άλλοι, έφτιαξαν τον Πατριωτικό Σύνδεσμο «Π. Μελάς», παράρτημα του «Ιωάννη Καποδίστρια», με έδρα στην οδό Ελαιών 36, με σκοπό την έρευνα και την παρουσίαση της δράσης του θρυλικού μακεδονομάχου, καθώς και τη διάσωση της κατοικίας του επί της οδού Τατοΐου.

Η προσπάθεια κάπου χάλασε, ως συνήθως, στο δρόμο, ο σύλλογος μετονομάστηκε και περιορίστηκε σε εκδηλώσεις μνήμης μέχρι και σήμερα, που ο Πέτρος παρίστατο και αναλάμβανε την ευθύνη μαζί με τη Βιβίνα Γκατσοπούλου, το Θανάση Πανταζόπουλο, το Νίκο Καραπαπάζη, τη Φανή Κωσταδήμα και άλλους Κηφισιώτες.

Όλα, ωστόσο, κάποτε έχουν ένα τέλος. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας κοινός φίλος με πληροφόρησε για τον αδόκητο χαμό του Πέτρου Βιδωρή.
Ας έχεις καλό ταξίδι, Πέτρο και σου υποσχόμαστε ότι εμείς όσο ζούμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τον Κηφισιώτη ήρωα, Παύλο Μελά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΑΚΑΣ