Η βασιλόπιτα των Μικρασιατών

thomakos-mikrasiates1
Γράφει ο Γιώργος Δημάκης

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 6.30 κόψαμε την πίτα στην αίθουσα του συλλόγου μας Ένωση Μικρασιατών Ν. Ερθραίας η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη ( πάνω από 170 άτομα).

Η γιορτή άνοιξε με τα παιδιά από τον βρεφονηπιακό σταθμό «Γοργόνες και μάγκες» που είπαν τα κάλαντα από τον Τσεσμέ της Ερυθραίας. Τέσσερις γοργόνες και τρείς μάγκες ήταν η Φίλια, η Μαγδαληνή, η Αλεξάνδρα, η Αγγελική, ο Κωνσταντίνος, ο Σωκράτης και ο Σταύρος, ενώ συνόδευσε τα παιδιά με το τουμπελέκι η Κατερίνα Διαμαντάρα.

gorgones1

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα γίνουν η κιβωτός της μνήμης.

Η πρόεδρος Κατερίνα Μουστάκη εκ μέρους του Δ/Σ της Ένωσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο κύριο Γιώργο Θωμάκο για την μέχρι σήμερα ηθική και οικονομική συμπαράστασή του καθώς και τους αντιδημάρχους Μιχάλη Καυγαλάκη, Νικήτα Κόκαλη, Γιώργο Σκορδίλη και Αλέξη Μακρή. Ακόμη την κυρία Έφη Κούτση πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ, την κυρία Νίνα Βλάχου πρόεδρο του «ΒΙΚΕΛΑ» ,την δημοτική σύμβουλο Σάντυ Πατρινού για την αφιλοκερδή νομική συμπαράσταση που προσφέρει στην ‘Ενωση.

kontaras1

Τον δημοσιογράφο συντοπίτη μας κύριο Χρήστο Βασιλόπουλο για το βίντεο της Μικρασιατικής εκστρατείας που μας παραχώρησε στο περίπτερό μας στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, τον κύριο Γιάννη Ασπρόμουγκο για την βιντεοσκόπηση των δράσεών μας και τέλος τον δικό μας Θοδωρή Κοντάρα, ο οποίος μίλησε για το έθιμο της Βασιλόπιτας.

koino-mikrasiates1

Παρόντες στην τελετή μας ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας-Εκάλης κύριος Γιώργος Θωμάκος, η κυρία Λίλα Παπαδημητρίου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Μιχάλης Καυγαλάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αλέξης Μακρής, Γιώργος Σκορδίλης, Σταύρος Ζαπάντης, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ν. Ερυθραίας κύριος Χρήστος Λούμπιας, η πρόεδρος του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε κυρία Έφη Κούτση , η πρόεδρος της «Αδελφότητος Συβρισσαριανών»  κυρία Στέλλα Βογιατζή, η πρόεδρος του συλλόγου Λυθριανών «Αγία Ματρώνα» κυρία Ευαγγελία Νίκου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αγίου Γεωργίου Γκιούλμπαξε» κύριος Χρήστος Κάζας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάντυ Πατρινού, Δημήτρης Ανδρεαδάκης ,Στάθης Κύρλος, Μαρία Σεβδαλή, Ευάγγελος Αυλήτης, Γιώργος Τσούλος, Νίκη Ποντικάκη, ο Βασίλης Ξυπολητάς πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών και τέλος ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Μαρτάκης.

Κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας, ο δήμαρχος και όσοι κατ’έθιμον πήραν κομμάτι, είπαν μία ευχή για την νέα χρονιά.

Το φλουρί έπεσε στην κυρία Λίλα Παπαδημητρίου πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , το δε άλλο δώρο, κληρώθηκε στην κυρία Υπατία Πέρρου.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ/Σ του συλλόγου μας εύχονται σε όλα τα μέλη και τούς φίλους καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας.symboulio-mikrasiates1