“Η Χαραυγή της Λευτεριάς” στο Πολιτιστικό

lila-papadimitriou
Επετειακή εκδήλωση μνήμης του Ιερού Αγώνα των Ελλήνων του 1821 στο Δήμο Κηφισιάς, με την παρουσίαση του εξαίρετου ιστορικού documantaire Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, από τη φιλόλογο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Κηφισιωτών.
Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, συνεχάρη τη Λίλα Παπαδημητρίου και παράλληλα ανακοίνωσε τα τρία πολιτιστικά έργα, στα οποία σκοπεύει να προχωρήσει για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: ίδρυση βιωματικού Μουσείου μικρασιατικής μνήμης στο ΚΕΜΜΕ, άμεσα.
Ακολουθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και οι ενέργειες, θα ολοκληρωθούν με την ίδρυση του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου, γεγονός που αποτελεί και επιθυμία και στόχο του Πολιτιστικός Σύλλογος των Κηφισιωτών.
Τίμησαν με την παρουσία τους: ως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, ο υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, Δ/ντης Δ Κλάδου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Nikos Chiotakis, οι πρ. Δήμαρχοι Κηφισιάς και Εκάλης Βασίλης Βάρσος και Βάσω Σπηλιωτοπούλου αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Christos Kalos, Ελένη Βάρσου και Lila Dragona, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και Κασναφέρης Γιώργος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιωργος Σκορδιλης και Αγγελική Παπάζογλου, ο Λέανδρος Ρακιντζής, πρ. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, οι απόγονοι του ’21 Γιάννης Σαχίνης και Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, Αλέξανδρος Κακαβάς, οι πρόεδροι της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Mary Venizelou και Giannis Bozinis αντίστοιχα και πολλοί πρόεδροι συλλόγων.
Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά για τη συνεργασία, τη Lila Papadimitriou για την εξαίρετη ομιλία της και τα μέλη και φίλους που ήταν κοντά μας.