Συγχαρητήρια από το 1ο ΓΕΛ Κηφισιάς

1o-lykeio-kifisias1

“Το 1ο ΓΕΛ Κηφισιάς συγχαίρει τη μαθήτρια της Β τάξης Μαρία Κούρταλη, για την 1η θέση και νίκη της στο Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων με θέμα «Η ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη» και τον υπεύθυνο καθηγητή, κ. Σκορδά Αχιλλέα, φιλόλογο, για την καθοδήγηση του.
Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε την Τρίτη, 5 και την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024 από το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών με το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και απευθυνόταν σε μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων των Πρότυπων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Αττικής.
Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν «Η ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη».
Κατά την πρώτη φάση του Διαγωνισμού μαθητές και μαθήτριες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής παρουσίασαν ενώπιον κριτικής επιτροπής, που αποτελείτο από τους Καθηγητές Συμβούλους των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, (45 σχολεία με 120 συμμετέχοντες) τα ποιήματα που είχαν επιλέξει.
Οι δέκα μαθητές/μαθήτριες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού και παρουσίασαν τα κείμενά τους ενώπιον Κριτικής Επιτροπής που αποτελείτο από τους κ. Kώστα Αγγελάκο, Καθηγητή Παιδαγωγικής στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ηθοποιό του θεάτρου, του  κινηματογράφου, της τηλεόρασης και θεατρικό σκηνοθέτη και κ. Νεόφυτο Χαριλάου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων με ειδίκευση στη Νεοελληνική Φιλολογία.
Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν και έλαβαν βραβείο είναι οι ακόλουθοι/ες:
1ο βραβείο:  Μαρία Κούρταλη (1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς)
2ο βραβείο:  Φίλιππος Δούκογλου (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων)
& Γιώργος Κωστόπουλος (Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης)  (με απόλυτη ισοψηφία)
3ο βραβείο:  Ζωή Ρίζου (1ο Γενικό Λύκειο Παπάγου)
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες για την άρτια απόδοση των κειμένων τους!”
Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ζλατίντσης

Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Κηφισιάς