Ίσως και να μην χαθεί η φετινή Ανθοκομική Έκθεση

τριαντάφυλλα

Ο Γιάννης Παντελεάκης ανέλαβε για πρώτη φορά Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς το 2019 και ήταν πραγματικά πανταχού παρών κατά τη διεξαγωγή της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Φέτος, οι προοπτικές για την έκθεση φαίνονταν ιδανικές, με το Πάσχα να πέφτει νωρίς και την έκθεση να έχει οριστεί σε ιδανικές ημερομηνίες 23 Απριλίου με 10 Μαΐου. Στο μεταξύ και ο καιρός τις ημέρες αυτές ήταν και προβλέπεται ιδανικός.  Μια άλλη όμως συνθήκη ήρθε και ανέτρεψε τα σχέδια για την πραγματοποίηση της έκθεσης, ο κορωνοϊός και η απαγόρευση συνωστισμού. Και στην έκθεση ο κόσμος πάντα συνωστιζόταν, μια και ήταν πολλοί οι επισκέπτες της.

εγκαίνια 65ης Έκθεσης
Ο Γιάννης Παντελεάκης με τον Γιώργο Θωμάκο κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης

Φέτος ίσως επιχειρηθεί μια διαφορετική έκθεση. Μια έκθεση χωρίς εκδηλώσεις, μια έκθεση περισσότερο για να μπορέσει ο κόσμος να θαυμάσει και να προμηθευτεί άνθη. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης γίνονταν προσπάθειες ώστε να μην χαθεί η 66η διοργάνωση.

Αρμόδιος να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της Ανθοκομικής Έκθεσης ο σημερινός πρόεδρος, Γιάννης Παντελεάκης, έτσι είχαμε μια χαλαρή συζήτηση μαζί του.

  • Με τις υπάρχουσες συνθήκες μάλλον είναι δύσκολο να προβλέψετε αν, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες  θα γίνει η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Μπορούμε όμως να έχουμε κάποια πιθανή εκτίμηση;     

Παρακολουθούμε στενά τις τρέχουσες εξελίξεις και προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ασφαλείς συνθήκες που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Σε περίπτωση πάντως που δεν υλοποιηθεί ως τις 15 Ιουνίου, θα ματαιωθεί, διότι η ακολουθία του κύκλου της ανθοφορίας των φυτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη επιτυχημένη διοργάνωση της Ανθοκομικής Έκθεσης.

 

  • Πιστεύετε ότι αξίζει να γίνει η έκθεση χωρίς εκδηλώσεις; 

Παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την εαρινή, γιορτινή ατμόσφαιρα της Έκθεσης, η ουσία της βρίσκεται στην παρουσίαση ποικίλων ανθέων και φυτών, τα οποία ικανοποιούν κάθε ανάγκη και προτίμηση των επισκεπτών και προσφέρονται σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Το πλεονέκτημα της 66ης Ανθοκομικής βρίσκεται στο γεγονός ότι θα λειτουργήσει με τους κανόνες της υπαίθριας αγοράς σε συνδυασμό με την ασφάλεια που προσφέρει το οριοθετημένο και εύκολα ελεγχόμενο περιβάλλον του άλσους Κηφισιάς.

 

  • Το Άλσος Κηφισιάς θα μπορούσε να είναι πιο «ζωντανό» περισσότερες περιόδους του χρόνου;

Έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του Άλσους Κηφισιάς σε επίπεδο υποδομών με στόχο να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες απαιτητικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικά αναφέρω την ηλεκτρολογική αναβάθμισή του, τον νέο φωτισμό του κεντρικού διαδρόμου, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης παγκακίων 360 μοιρών, ώστε να «αγκαλιάζουν» τους κορμούς των δένδρων, την εκκίνηση της επαναλειτουργίας των δυο σιντριβανιών προς την πλευρά του τρένου που βρίσκονταν σε αχρησία.

  • περίπτερο Κηφισιάς
    Ο Γιάννης Παντελεάκης στο περίπτερό μας στην 65η Έκθεση

    Ποιες είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρει σε κανονικές συνθήκες ο Πρόεδρος Ανθοκομικής Έκθεσης;

Πάντα με  σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, η δική μου προσπάθεια επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ελκυστικότερης προς όλες τις ηλικιακές ομάδες Έκθεσης, την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών τόσο των παραγωγών-εκθετών, όσο και των επισκεπτών.

Το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα της Ανθοκομικής Έκθεσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές επιλογές του Προέδρου της και της γόνιμης συνεργασίας του με τα μέλη του ΔΣ.

 

  • Τι θα σας λείψει περισσότερο, αν δε γίνει η φετινή Ανθοκομική;

Επειδή η Έκθεση αποτελεί έναν αγαπητό θεσμό και ταυτόχρονα ένα κοινωνικό ραντεβού με τους λάτρεις των λουλουδιών, θα μου λείψει η χαλαρή και εύθυμη ανοιξιάτικη διάθεση συνοδευόμενη από την πανδαισία των χρωμάτων και των αρωμάτων, οι χαρούμενες φωνές των παιδιών που λαμβάνουν μέρος στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι νέοι της Τρίτης Ηλικίας που απολαμβάνουν τις μουσικές και σιγοτραγουδούν, οι ρομαντικοί έφηβοι και οι  γονείς με τα μωρά στα καροτσάκια και τόσοι άλλοι που συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό του κοινού της Ανθοκομικής.

συναυλία ανθοκομική
Πλήθος εκδηλώσεων με πολύ κόσμο φιλοξενούνται στην Ανθοκομική.