Με 64% Δήμαρχος Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης ο Βασίλης Ξυπολυτάς

xyp-mitera1
Ο Βασίλης Ξυπολυτάς αγκαλιάζει το στήριγμα του την μητέρα του Κλειώ

Ιστορική νίκη για τον Βασίλη Ξυπολυτά, που κατάφερε να ενώσει υποψηφίους και ψηφοφόρους διαφορετικών τάσεων και να  εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, εξασφαλίζοντας ποσοστό που δεν έχει καταφέρει άλλος δήμαρχος στην πόλη μας. Με καταμετρημένα πάνω από το 50% των ψήφων, παίρνει γύρω στο  64%.

xyp-nikollelis

Αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και από το ποσοστό που πήρε στην Κηφισιά η Νέα Δημοκρατία, που είχε πάρει 62,5%, αφού φαίνεται ότι τον Βασίλη Ξυπολυτά εμπιστεύθηκαν και δημότες –ψηφοφόροι και άλλων πολιτικών χώρων ειδικά του ΠΑΣΟΚ, αφού είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του πολλούς συμβούλους από τον χώρο του Κέντρου. Με αυτό το ποσοστό φαίνεται πως θα εκλεγούν 22 με 23 σύμβουλοι στους 35 που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο. xyp-avramakos1xyp-21xyp-2α

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο απελθών δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος τηλεφώνησε στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και τον συνεχάρη για την εκλογή του ενώ από το γραφείο Τύπου του Δήμου εξεδόθη και ανακοίνωση. Ο συνδυασμός του Γιώργου Θωμάκου συγκέντρωσε γύρω στο 25%, ποσοστό που κρατήθηκε περίπου σταθερό και από τις  προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όταν όμως είχε καταφέρει να πάει σε δεύτερη Κυριακή. Εννέα σύμβουλοι φαίνεται ότι εκλέγονται από τον δεύτερο συνδυασμό.

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο Γιάννης Δημητρόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και η  Αγγελικής Παπάζογλου, υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά γύρω στο 5,5% και αναμένεται ότι θα εκλέξουν από 2 συμβούλους.

xyp-xiwtakis1Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης, συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά. Από την πρώτη Κυριακή φαίνεται ότι εκλέγεται ως Περιφερειάρχης και ο Νίκος Χαρδαλιάς και στην πρώτη πεντάδα φαίνεται να εκλέγεται και ο Νίκος Χιωτάκης.

 

xivtakis-kyrlosα

Έτσι στην Κηφισιά, φαίνεται ότι «καθαρίσαμε» από την πρώτη Κυριακή και την επόμενη Κυριακή θα μπορέσουν τα σχέδιά μας να μην περιλαμβάνουν επίσκεψη στα εκλογικά κέντρα. Πολλοί βέβαια ούτε αυτή την Κυριακή μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν και η αποχή ξεπέρασε τη συμμετοχή, φτάνοντας περίπου στο 50,5%.

Η δήλωση του Γιώργου Θωμάκου,  έχει ως εξής:

thomakos-dilvsi1

«Οι Συμπολίτες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, έδωσαν απόψε ισχυρή εντολή στον κ. Βασίλη Ξυπολυτά και στους συνεργάτες του. Τους συγχαίρω και εκ μέρους όλων των Συναδέλφων της Διοίκησης του Δήμου και των Συνεργατών της «Δύναμης Ελπίδας- Συμμαχίας Πολιτών».

Ευχόμαστε Καλή δύναμη και Επιτυχία στα καθήκοντα του επομένου Δήμαρχου Βασίλη Ξυπολυτά. Σύντομα θα ξεκινήσει η ενημέρωσή του, ενόψει  της νέας δημοτικής περιόδου που ξεκινά 1/1/2024.

Παραδίδουμε έναν Δήμο μεταμορφωμένο. Με πολλά νέα έργα, καινοτομίες, νέες ισχυρές δομές.

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξή μας θα ασκήσει δημιουργική αλλά και μαχητική αντιπολίτευση, με έμφαση στις μεγάλες διεκδικήσεις που οφείλει ο Δήμος μας να προβάλλει  για τις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις που δικαιούται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ

Δήμαρχος Κηφισιάς»