Μουσικό ταξίδι στην Όπερα

isa-synaylia-moysikoi1
Αθηνά Σμέρδη (Υψίφωνος), Μάριος Καζάς (πιάνο),Μίνα Πολυχρόνου, Λήδα Ψύλλα (Υψίφωνος) Αντώνης Κορδοπάτης (Βαρύτονος)

Μ’ ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της όπερας τελείωσε και η τρίτη εαρινή μελωδία  του συλλόγου “Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς”, το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου.

Η όμορφη φιλόξενη  αίθουσα του ΙSA στο Κεφαλάρι σαν μια μικρή “λυρική σκηνή” φιλοξένησε  νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες σε μια “μικρή “όπερα “με έργα μεγάλων διασήμων συνθετών. G.F.Handel ,W.A Mozart,V.Bellini G.Puccini , Verdi…

Tην καλλιτεχνική σύλληψη, τον συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος είχε η γνωστή στο μουσικόφιλο κοινό σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου και συνέπραξαν οι μουσικοί Αθηνά Σμέρδη (Υψίφωνος), Μάριος Καζάς (πιάνο), Μίνα Πολυχρόνου, Λήδα Ψύλλα (Υψίφωνος), Αντώνης Κορδοπάτης (Βαρύτονος).

episoimoi-isa1
Η γραμματέας του Συλλόγου Ρεγγίνα Καρρά, ο Φραντσέσκο Βιανέλλο, ο υπεύθυνος του ΙΣΑ Φάνης Μαλακόντας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Καλός, η Μίνα Πολυχρόνη και ο Μάριος Καζάς

Η Μίνα Πολυχρόνου με την ιδιαίτερη γοητεία της και την πολύχρονη γνώση και πείρα της στο χώρο της όπερας περιέγραφε σύντομα και περιεκτικά την ιστορία πίσω από κάθε μουσικό θέμα.

Όμορφες ιστορίες για το καλό, το κακό,την αγάπη, το μίσος, τον έρωτα, τη ζωή…

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει “Messia”, “Figaro”, “Norma”, “Traviata”….σε ένα συνδυασμό μουσικής και λόγου .

Οι 4 καλλιτέχνες με τη συνοδεία πιάνου και τις υπέροχες ερμηνείες τους δημιούργησαν ένα υπέροχο μουσικό σκηνικό  θέαμα.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο φινάλε της συναυλίας αποτύπωσε με σαφήνεια τον ενθουσιασμό του.

koino-isa1