Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής {Εννέα Περάσματα}, στο Ekali club

Η ποιητική συλλογή της Μαρίας Ταπακτόγλου-Μπούλη, η τέταρτη κατά σειρά, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 7.30 μ.μ στον χώρο του Ekali club, σε βραδιά ποίησης και μουσικής.

Η Μαρία Ταπακτόγλου-Μπούλη αναφέρει:

maria-tapaktoglou-mpouli1«Έτσι η βαθιά επιθυμία μου κάποια στιγμή, να συμπορευτεί η ποίηση μου με τις αισθαντικές μελωδίες του Γιώργου Λαιμού, που άγγιξαν την Ψυχή μου πραγματοποιήθηκε.

Θα έχω τη μεγάλη χαρά να παίξει στο πιάνο την ημέρα της παρουσίασης της ποιητικής συλλογής μου {Εννέα Περάσματα}, δύο υπέροχες μελωδίες που αγάπησα από το πρώτο τους άκουσμα. Συνοδευόμενος από τον διεθνούς φήμης τσελίστα Μιχάλη Πορφύρη. Την Τετάρτη 25 Μαΐου 7.30 μ.μ θα βρεθούμε στο φωτεινό και ενεργειακό χώρο του Ekali club, για να ζήσουμε μία μαγική βραδιά ποίησης και μουσικής. Θα έχω δίπλα μου καταξιωμένους ομιλητές:

Τον Γεράσιμο Ζώρα, Καθ. Φιλοσοφικής Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρο Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας είμαι μέλος. Την Δρ. Σοφία Μωραΐτη, Γεν. Γραμματέα της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Δρ. Κωνσταντίνο Μπούρα, Ποιητή, Θεατρολόγο, Κριτικό Λογοτεχνίας. Και ενορχηστρωτή τον Κωνσταντίνο Πολίτη, Πολιτικό Μηχανικό που θα συντονίζει και θα προλογίζει, με τον ιδιαίτερο μοναδικό του τρόπο. Οι αισθαντικές απαγγελίες της ηθοποιού και Συγγραφέα Τζένης Σακοράφα θα δώσουν την ιδιαίτερη νότα στη βραδιά. Έτσι τα {Εννέα Περάσματα} η τέταρτη ποιητική μου συλλογή, θα έχει την πρώτη διαδραστική επαφή, με τους φίλους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.»

ΒιογραφικόΜαρία Ταπακτόγλου-Μπούλη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε, παντρεύτηκε, έγινε μητέρα τριών παιδιών, του Δημήτρη, της Έλενας και του Χρήστου, στη μαγική πόλη της Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Για χρόνια ήταν υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο {Σπίτι της Ευρώπης} διοργανώνοντας  Διεθνή Συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις.

Όμως ξεχάστηκε και άφησε στην άκρη την αληθινή της φύση, την Ποίηση, που από μικρό παιδί ήταν γι’ αυτή κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο, κατάθεση ψυχής.

Κάποια στιγμή, σε μια σημαδιακή καμπή της ζωής της, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή και να προχωρήσει το 2016 στην έκδοση της πρώτης ποιητικής της συλλογής { Νοσταλγοί της Εδέμ }, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Ακολούθησε το 2017 η συλλογή {Ιχνηλάτες Ονείρων}, που την αφιέρωσε στα παιδιά του κόσμου, γιατί πιστεύει ότι αυτά θα ιχνηλατήσουν τα νέα μονοπάτια. Τον Δεκέμβριο του 2018 εκδίδει την ποιητική της συλλογή με τίτλο { Βροχή Περσείδων } κλείνοντας τη πρώτη τριλογία. Τον Μάρτιο του2021 τις σιωπηλές μέρες του εγκλεισμού, εκδίδει την ποιητική συλλογή {Εννέα Περάσματα} απόσταγμα Ζωής.

Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση του 2017 { τόμος 29} και του 2019 { τόμος 30} δημοσιεύτηκαν ποιήματα της καθώς και κριτικές επιφανών λογοτεχνών για την ποίηση της. Η τριλογία της είναι στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Σύδνεϋ στην έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών. Ποιήματά της μελοποιήθηκαν από τους συνθέτες Δημήτρη Θέμελη και Κωνσταντίνο Γκαρίπη.