Ραντεβού στην όμορφη Θάσο στις 18-19 Ιουνίου για τον Διαγωνισμό Ποίησης

thassos-2012-02
Από την τελετή των "Αρχιλοχείων" στον αρχαιολογικό χώρο της Θάσου τον Οκτώβριο του 2012

Ο Διεθνής Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Θάσου με θέμα την Ανθρωπιά, στη μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου έλαβε τέλος με παρά πολύ μεγάλη συμμετοχή. Οι νικητές του Διαγωνισμού, ο οποίος έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου και της ΔΗΚΕΘ, θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο 18 -19 Ιουνίου, στο Καλογερικό της Θάσου, όπου θα διαβαστούν τα ποιήματά τους. Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την διεξαγωγή της διοργάνωσης έχει η κόρη του πρωτοπρεσβύτερου και ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου.

Η διοργανώτρια ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως ένας διαγωνισμός –αντίσταση σε όποια παρακμή μας περιβάλει σήμερα, έφτασε στο τέλος του!. Έγινε στα χρόνια του κορονοϊού που όλα έδειχναν πως έχουν σταματήσει και όμως… είχε απίστευτη συμμετοχή!

Τα θερμά συγχαρητήρια σε όσους πήραν μέρος, αλλά και σε όσους βραβεύτηκαν ή διακρίθηκαν, όπως θα δείτε και στο αρχείο, που επισυνάπτεται. Αποδώσατε φόρο τιμής στον σεβαστό πατέρα μου, που μέχρι να φύγει από αυτή την ζωή, έγραφε βιβλίο για την πατρίδα του τη Νίσυρο, καθώς και ποίηση…

Να εκφράσω και τις ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και πνευματικό του παιδί, για το πόσο όμορφα έκανε δεκτή την ιδέα μου για το ποιητικό αυτό συνεύρεμά μας, στα πλαίσια ενός σπάνιου λογοτεχνικού μνημόσυνου για τον εκλιπόντα ποιητή πατέρα μου!….

Δείτετα αποτελέσματα στην σελίδα του ΔΗΚΕΘ Θάσου:

https://www.facebook.com/Dikethassou.gr/

Παρόμοια άρθρα:

Υπάρχουν Άνθρωποι και… ποιητές