Στο τιμόνι του ΟΣΥ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

xypolytas4a

Σε μια δύσκολη συγκυρία αναλαμβάνει πρόεδρος της Εταιρίας «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.»  (ΟΣΥ) ο Βασίλης Ξυπολυτάς. Δύσκολη, μια και διανύουμε αυτό που ίσως μείνει στην ιστορία ως «η εποχή του κορωνοϊού» και οι αστικές συγκοινωνίες θα πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες του επιβατικού κοινού που συνεχίζει να εργάζεται, που δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει σπίτι και θα πρέπει να μετακινείται με ασφάλεια.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς έχει αποδείξει ότι διαθέτει κοινωνική ευαισθησία και ότι μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα. Έφερε την ψηφιακή δημοκρατία στα ΚΑΠΗ της Κηφισιάς την εποχή που το ίντερνετ δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, πριν ο #κορωνοϊός το βάλει στην καθημερινότητα όλων.

Στις τελευταίες εκλογές αναμετρήθηκε με τους «μεγάλους» της Β’ Αθηνών στον εκλογικό στίβο, ως υποψήφιος βουλευτής, κατορθώνοντας να εξασφαλίσει πάνω από 15.000 ψήφους.

Μετά τον διορισμό του στις 20 Μαρτίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΟΣΥ, εταιρία αρμόδια για τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου με οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ) στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Η ΟΣΥ είναι μία από τις μεγαλύτερες ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας), τρίτη πανελλαδικά, με 2.000 οχήματα και 5.000 προσωπικό.  Στόχος του καινούργια λεωφορεία, εκσυγχρονισμός και πιο πράσινο αποτύπωμα.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ως γνώστης της πόλης μας να φροντίσει ιδιαίτερα  σε ότι αφορά τον Δήμο Κηφισιάς.

Το βιογραφικό του Βασίλη Ξυπολυτά, όπως το ανακοίνωσε η ΟΣΥ.

Βασίλης Ξυπολυτάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το Πανεπιστήμιο του Kings College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πτυχίο BA Management and Marketing από το Πανεπιστήμιο του Coventry. Έχει δεκαετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, με γνώση στη διαχείριση στόλων ειδικών οχημάτων (Ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά, Απορριμματοφόρα). Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κηφισιάς. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων.

Μαζί του αναλαμβάνει ως μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δημήτριος Νταλταγιάννης.

Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ ανέλαβε ο Στέφανος Αγιάσογλου.

Επίσης ως μέλη του Δ.Σ. αναλαμβάνουν οι  Δρ Νικόλαος Αθανασόπουλος και  Νίκος Καλατζής.