Τέλος εποχής για ΚΕΜΜΕ, ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ κα. ΝΠΔΔ

dimarxeio1

Η νέα Διοίκηση του Βασίλη Ξυπολυτά ξεκινά από 1 Ιανουαρίου με εκτός των άλλων προβλημάτων στα οικονομικά του Δήμου που μάλλον είναι λίγο περίεργα και στην εσωτερική ανωμαλία με την μετακίνηση των υπαλλήλων και την αναδιοργάνωση όλου του συστήματος. Και αυτό γιατί καταργούνται από 1-1-2024 σχεδόν όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Έτσι στην Κηφισιά παρόλες τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις κλείνουν το ΚΕΜΜΕ, η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ, η Κοινωνική Πρόνοια και ο ΒΙΚΕΛΑΣ αλλά και ο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ενώ παραμένουν οι Σχολικές Επιτροπές μέχρι και τις 31 Ιουνίου 2024.

Το σημαντικό είναι ότι τα δύο ιστορικά Νομικά Πρόσωπα, το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας, το γνωστό μας ΚΕΜΜΕ και η Ανθοκομική παύουν να υφίστανται, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το μεν πρώτο είναι το τελευταίο ίχνος της μαρτυρίας ότι στην περιοχή μας υπήρχε ο Προσφυγικός Συνοικισμός της Νέας Ερυθραίας, το όνομα της οποίας έχει σβηστεί από σχεδόν όλα τα επίσημα έγγραφα του Δήμου μας μετά την συγχώνευσή του με την Κηφισιά και την Εκάλη και το δεύτερο ΝΠΔΔ αυτό της Ανθοκομικής με ιστορία υπεραιωνόβια.

Οι εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ συνεχίζουν την εργασία τους στον Δήμο Κηφισιάς.

Αυτή είναι η αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να συμμαζευτεί το τοπίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο έχει ξεχειλώσει.

Τα Νομικά Πρόσωπα θα συνεχίσουν να υφίστανται τυπικά με άμισθους όμως προέδρους και θα αυξηθούν οι αντιδήμαρχοι. Στην Κηφισιά από έξι αντιδημάρχους θα έχουμε μάλλον οκτώ, δύο εκ των οποίων θα είναι άμισθοι.

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει οι ΟΤΑ να τροποποιήσουν τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας τους εντός ενός εξαμήνου από την κατάργηση των ΝΠΔΔ,  σύµφωνα µε το άρθρο 10 του Κώδικα Κατάστασης ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων [ν. 3584/2007 (Α’ 143)]