Θέατρο, τραγούδι και χορός από τα Κέντρα Αγάπης και Φιλίας

xorvdia1
η χορωδία με την μπάντα της και το μαέστρο Κωνσταντίνο Στεφάνου

Μια ξεχωριστή βραδιά επεφύλαξαν στους καλεσμένους τους τα Κέντρα Αγάπης και Φιλίας Κηφισιάς (ΚΑΠΗ) την Τρίτη 27 Ιουνίου, στον όμορφο χώρο του Ανοικτού θεάτρου στη Νέα Ερυθραία.

Τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ,  πάντα δημιουργικά όπως είναι τα «νιάτα», έκαναν το κοινό να γελάσει, να σκεφτεί, να τραγουδήσει και να τους χειροκροτήσει για το όμορφο καλοκαιρινό θέαμα που παρουσίασαν.

Με την βοήθεια των «δασκάλων» τους, τη σκηνοθέτη Κική Αυγουστάτου, την εικαστικό Χριστίνα Χιωτάκη και τον μαέστρο Κωνσταντίνο Στεφάνου ετοίμασαν μια μουσικοχορευτική παράσταση για όλα τα γούστα.

Η θεατρική ομάδα παρουσίασε τρία θεατροποιημένα μονόπρακτα από την Κική Αυγουστάτου, τα δύο από το βιβλίο της Μαίρης Σιμώνη Λιόλιου, των «εκδόσεων «Κηφισιά»  και ένα από το βιβλίο της Δέσποινας Μούσα- Μέρκελ και αναφέρεται στις αναμνήσεις απογόνων Μικρασιατών.

vantali-kyra-lenw
Το μονόπρακτο με την Λένω Πολίτη

Η ιστορία της Λένως Πολίτη της κυράς των νερών του Κεφαλαρίου ζωντάνεψε με την σκηνική παρουσία της Δέσποινας Βανταλή, ενώ η ρομαντική ιστορία της Παυλίνας Μπαλτατζή έκλεψε τα χειροκροτήματα του κοινού.

mpaltatzi1
Η Παυλίνα Μπαλτατζή πέρνει την ανθοδέσμη που πέταξε ο αεροπόρος άντρας της

Η εικαστικός Χριστίνα Χιωτάκη «μαθήτευσε» τα μέλη των ΚΑΠΗ στην κατασκευή και χειρισμό μαριονέττας αλλά και λόγου.

marionetta1
η Χριστίνα Χιωτάκη (δεξιά) με τις μαθήτριες μέλη των ΚΑΠΗ και την μαριονέττα τους

Ο «οδοντίατρος» Νίκος Ρούσσος προσπάθησε να βγάλει τα δόντια του προέδρου των ΚΑΠΗ Σταύρου Ζαπάντη, ευτυχώς χωρίς επιτυχία, αλλά έβγαλε άφθονο γέλιο.

roussos1
Ο οδοσντίατρος Νίκος Ρούσσος παλαιός δημοτικός σύμβουλος και μέλος των ΚΑΠΗ εξε΄ταζει τον Σταύρο Ζαπάντη

Τέλος ο μαέστρος της χορωδίας και της μπάντας των ΚΑΠΗ Κωνσταντίνος Στεφάνου, ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστά κομμάτια που τραγουδήθηκαν από τους παραβρισκόμενους.

thomakos-kiki1
Ο Γιώργος Θωμάκος με τη Κική Αυγουστάτου

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ακόμη μια φορά τόνισε πως η φροντίδα της πρώτης και της τρίτης ηλικίας είναι προτεραιότητα του Δήμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων για τα 15 δωρεάν μπάνια που διαθέτει ο Δήμος για τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Στον σύντομο λόγο του αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τα ΚΑΠΗ Σταύρος Ζαπάντης μίλησε για τη πενθήμερη εκδρομή στην Κυλλήνη αλλά και για το πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των μελών.

zapantis-kiki1
Ο Σταύρος Ζαπάντης και η Κική Αυγουστάτου, ετοίμασαν τη γιορτή μαζί με τους υπάλληλους και φυσικά τα μέλη των ΚΑΠΗ
flwra1
Η ψυχολόγος Φλώρα Μυρσαλιώτου με τον Σταύρο Ζαπάντη

Η βραδιά έκλεισε με μικρή δεξίωση για όλο τον κόσμο που παρακολούθησε την 6η αυτή κοινή καλοκαιρινή γιορτή.

thomakos-xypolitas1
Επίσημοι καλεσμάνοι από αριστερά υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς, ο οποίος ξεκίνησε την αυτο διοικητική του καριέρα πό τα ΚΑΠΗ, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σκορδίλης και Μανώλης Κουρμαδιάς, η πρόεδρος της 2Βάθμιας Πόλυ Αστερίου, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος