Χαίρε ω χαίρε λευτεριά!

lavara1
Τα λάβαρα από τις πόλεις της Μικράς Ασίας καρατούν μαθητές του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική μας Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην πόλη της Κηφισιάς και συγκεκριμένα ως είθισται στην Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Ερυθραία, τιμώντας έτσι και την πολιούχο της πόλης την Ευαγγελίστρια.

 

 

xypolytas1
Ο Βασίλης Ξυπολυτάς εκφωνεί τον πανηγυρικό.

Στον πρώτο του πανηγυρικό ενώπιον των συμπολιτών μας ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς έδωσε βάρος στο πνεύμα του Διαφωτισμού αλλά και τον αέρα της Ανεξαρτησίας που φύσαγε σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική στα τέλη του 18 αιώνα –αρχές 19ου, με τον οποίο είχε εμποτιστεί ο Δυτικός κόσμος και τόσο βοήθησε στον Εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα.episoimoi1

Μια διαφορετική προσέγγιση για το φιλελληνικό πνεύμα που χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να ανδρωθεί ο σκοπός για την δημιουργία τους Ελληνικού Κράτους. Μίλησε για την ομοψυχία των Ελλήνων και τον πατριωτισμό που έκαναν το θαύμα.

stayros1
Η σημαία τοςυ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
simaia1
Το Λύκειο Ελληνίδων

tympana1

pyrosbestiko-ekalis1
ΤΟ Πυροσβεστικό Όχημα δωρεά του Ομίλου της ALPHA BANK εδρεύει στην Εκάλη
prostasia1
Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας

proskopoi1

oedd1
Οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Διασώστες Κηφισιάς
lavara1
Τα λάβαρα από τις πόλεις της Μικράς Ασίας καρατούν μαθητές του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας
filarmoniki1
Η Φιλαρμονική μας με τον Γιώργο Χίου

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με πρώτη στη σημαία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που τόσα έχει προσφέρει όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησαν τα επίλεκτα τμήματα του Πολιτιστικού μας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, το Λύκειο Ελληνίδων επίσης με παραδοσιακά ρούχα, οι πρόσκοποι, ναυτοπρόσκοποι και αεροπρόσκοποι, Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πόλης, οι γυμναστικοί σύλλογοι, το πυροσβεστικό κλιμάκειο του Δήμου Κηφισιάς με την Πολιτική Προστασία και τα οχήματά τους και τέλος το πεζοπόρο και εποχούμενο τμήμα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς. Την παρέλαση άνοιξε και έκλεισε η περίφημη Φιλαρμονική του Δήμου μας υπο την διεύθυνση του μαεστρου της Γιώργου Χίου. Μετά το πέρας της παρέλασης χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας χόρεψαν παραδοσιακού χορούς και δόθηκε μικρό κέρασμα στον κόσμο.xoreytika1

Παρόντες ήταν εκτός από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού αλλά και η πρώην βουλευτής Άγη Αγάτσα, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Βάρσου, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης μας, πρόεδροι συλλόγων κα.