Ξεκινά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

ελευθερο πανεπιστημιο λογοτυπο

Ξεκινούν από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου οι διαλέξεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Καλός στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ήδη έχει ετοιμαστεί το πρόγραμμα Φεβρουαρίου και σύντομα θα ανακοινωθεί και του τριμήνου, ζήτησε δε από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους όποιος γγωρίζει κάποιον εισηγητή που θα ήθελε να κάνει διάλεξη να ενημερώσει την γραμματεία.

Ο εισηγητής Βλάσης Αγτζίδης  μας έστειλε το θεμα του πρώτου σεμιναρίου Ιστορίας, το οποίο επιμελείται και έχει θέμα τον Μικρασιατικό Πόντο.

“Η νέα περίοδος για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μετά τις εκλογές και την αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο Κηφισιάς, ξεκινά με νέο προγραμματισμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σεμινάριο Ιστορίας ξεκινά τις παρουσιάσεις στις 2 Φεβρουαρίου 2024, 7.00 μμ. 
Το Θέμα θα είναι αφιερωμένο στον  μικρασιατικό Πόντο. Θα παρουσιαστεί η διπλωματική ιστορία του Ποντιακού Ζητήματος (1918-1922) και οι επιπτώσεις του Εθνικού Διχασμού,  καθώς και η συγκρότηση της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (ΕΠΜ) στην Ελλάδα, ώστε να διασωθούν τα πολιτιστικά  στοιχεία μιας πάλαι ποτέ ακμαίας κοιτίδας του ελληνισμού.
Η διπλωματική ιστορία θα παρουσιαστεί από εμένα, ενώ η ιστορία της ΕΠΜ και της πολύ σημαντικής δράσης της, από τον πρόεδρό της Χρήστο Γαλανίδη.
 Ο χώρος των μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι το Μουσείο Δροσίνη-Δημοτική Βιβλιοθήκη Κηφισιας

(Διομήδους Κυριακού & Αγ. Θεοδώρων)”

Καλή αρχή!