«Τρομακτικά» περιπολικά στους δρόμους

περιπολίες

Με τον αισιόδοξο τίτλο «Ασφαλής πόλη» ξεκινάει το πρόγραμμα προεκλογικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για βραδινές περιπολίες με πέντε οχήματα, καθώς και πεζές περιπολίες  στον Δήμο Κηφισιάς, κατά τις «σκοτεινές ώρες» και συγκεκριμένα 10 το βράδυ με 6 το πρωί.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί την Τρίτη 16 Ιουλίου, βάση σύμβασης με ιδιωτική εταιρία κατόπιν διαγωνισμού και έχει ισχύ για ένα έτος.  Οι πεζές περιπολίες θα πραγματοποιούνται στο Άλσος Κηφισιάς, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στις Εργατικές Κατοικίες και σε κάθε άλλη περιοχή που έχει κριθεί ευαίσθητη.

Είναι ευνόητο ότι οι περιπολίες αυτές λειτουργούν απλώς αποτρεπτικά αφού τις εκτελούν ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι αστυνομικοί, άρα δεν μπορούν να προβούν σε σύλληψη.  Η λειτουργία της σειρήνας και των φάρων έχουν  στόχο να «τρομάξουν» τους επίδοξους ληστές  για την αποτροπή παραβατικών ενεργειών.Θωμάκος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου: «Η δύναμη των περιπολιών – ανθρώπινο προσωπικό και εξοπλισμός καθώς και τα οχήματα – είναι στην διάθεση του Δήμου Κηφισιάς για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.  Ενδεικτικά θα αναφέρω πως θα μπορούσαν να συνδράμουν στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας ή διεκπεραιωτικά να συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τη διεξαγωγή πολιτιστικών αθλητικών η άλλων εκδηλώσεων.

Ο Δήμος λαμβάνει λεπτομερή αναφορά για κάθε τυχόν περιστατικό καθώς και για τη συνολική λειτουργία του προγράμματος με καθημερινές αναφορές. Την εποπτεία της λειτουργίας του συγκεκριμένου επικουρικού προγράμματος ασφάλειας έχει αναλάβει ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και άμισθος σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς σε ζητήματα ασφάλειας κ. Ιωάννης Σκλάβος.

Ο Δήμος αφού εκτιμήσει επί τω έργω την λειτουργία του προγράμματος “ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ” θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την εδραίωση σε βάθος χρόνου της συγκεκριμένης δράσης, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.»

Σε μια πραγματικά ασφαλή πόλη βέβαια, θα υπήρχαν επαρκή περιπολικά και περιπολίες από αστυνομικούς, οι οποίοι δεν θα έπαιζαν απλώς τον ρόλο του εκφοβισμού αλλά θα μπορούσαν πραγματικά να επέμβουν.  Τα μέτρα αυτά μοιάζουν λίγο με τα χάπια placebo, αν και συχνά και αυτά έχουν υψηλά ποσοστά θεραπείας.