Αν και δεν ισχύει πλέον η ετεροδικία…

ΝΑΥΤΗΣ

Αν και δεν ισχύει πλέον η ετεροδικία…
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ
ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΑΞΙΤΖΗ
Πήρε με συμπατριώτη του το ταξί από τον Πειραιά και όταν κατέβηκε στο σπίτι του, εδώ στην Κηφισιά έδειρε τον οδηγό

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 10.10.64, στη διασταύρωση των οδών Αλωνίου και Καποδιστρίου, ένα ταξί απεβίβασε δύο Αμερικανούς.
Ο οδηγός του, κάποιος Γεώργιος Αντωνίου Πιρπινιάς, 30 ετών περίπου, κάτοικος Πειραιώς, περίμενε να εισπράξει τα κόμιστρα και αντί χρημάτων εισέπραξε «μερικές αμερικάνες μπουνιές που του έσπασαν τα μούτρα».
Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, να τον «επισκευάσουν» και κατόπιν να υποβάλει τη σχετική μήνυση.
Εξ όσων διεπιστώθησαν, τα γεγονότα συνέβησαν ως εξής: Οι δύο Αμερικανοί κάλεσαν το ταξί στον Πειραιά, επιβιβάσθηκαν τούτου και ξεκίνησαν για την Κηφισιά, αφού προηγουμένως συνεφώνησαν να πληρώσουν 120 δρχ. Όταν όμως έφθασαν εις τον προορισμό τους και το ένας εκ των δύο κατέβηκε και έφυγε για το σπίτι ου, ο άλλος, ένας ναύτης που υπηρετεί σε βάση της Νέας Μάκρης, 20 περίπου ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έδωσε στον οδηγό ένα χαρτονόμισμα των πέντε δολαρίων για να πάρει ρέστα αλλά αυτός αντί για ρέστα τού ζήτησε άλλες 50 δραχμές.
Ο Αμερικανός θύμωσε, έβρισε τον ταξιτζή αμερικανιστί, και όταν η λογομαχία άναψε, τον άρχισε στις γροθιές και εξηφανίσθη.
Κατόπιν αυτού η αστυνομία της Κηφισιάς, στην οποίαν και απετάθη ο σωφέρ, ενήργησεν αμέσως, ανεκάλυψε τον δράστην και εσχημάτισεν εις βάρος του δικογραφία, την οποία και απέστειλεν αρμοδίως.
Δέον να σημειωθεί, ότι τα περί μεγαλυτέρας απαιτήσεως αμοιβής και την άρνησιν να κρατήσει τις 120 δρχ. που είχαν αρχικώς συμφωνήσει, ισχυρίσθη ο Αμερικανός, ενώ αντίθετα ο οδηγός κατέθεσεν ότι οι δύο Αμερικανοί ήσαν μεθυσμένοι και ηρνήθησαν να τον πληρώσουν, εξ ολοκλήρου.

Φύλλο 11, 29 Οκτωβρίου 1964