Και πάλιν η ιδιωτική πρωτοβουλία Η ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

κηφισιά γραβούρα

Άφησε άριστες εντυπώσεις

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

Καμιά πόλη της χώρας δεν θα μπορούσε φέτος να απαιτήσει τα πρωτεία όσον αφορά τη γιορταστική διακόσμηση. Γιατί στην πλατεία της Κηφισιάς εστήθηκε ένας επιβλητικός Άη – Βασίλης και ένα εντυπωσιακό δέντρο.

Η πρωτοβουλία για το στόλισμα ετούτο του προαστίου μας ανήκει στους προσκόπους. Επίσης πρέπει να εξαρθεί και η συμβολή του κ. δημάρχου που προσέφερε την υλική άνεση και του δημοτικού συμβούλου κ. Χατζόπουλου ο οποίος επροσέφερε το δέντρο και τα στολίδια του, ως και τις συμβουλές του για την επιτυχία του έργου, τις οποίες και άντλησε από τη σχετική επαγγελματική του πείρα.

Οι πρόσκοποι εργάστηκαν με όρεξη και με το κέφι που συνήθως τους διακρίνει σε κάθε τέτοιου είδους ενέργεια και έφεραν εις πέρας το έργο που ανέλαβαν. Έτσι οι Κηφισιώτες αλλά και οι επισκέπτες και οι περαστικοί εθαύμασαν έναν Άγιο Βασίλη που επρόσθετε αρκετές νότες χαράς στην όλη γιορταστική κίνηση. Αξίζει ένα μεγάλο εύγε σε όλους όσους εργαστήκανε και προσέφεραν κατά οποιοδήποτε τρόπο για την ωραία διακόσμηση που έβγαλε την Κηφισιά ασπροπρόσωπη.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 1967, αριθμ. Φύλλου 29

Η φωτογραφία είναι σκίτσο της Κατερίνας Γεωργαντά στο φύλλο του Δεκεμβρίου 1968