Ο εμβληματικός Νάρκισσος ξανανθίζει

narkissos1a

Πολλοί ήταν οι φίλοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα νέο ξεκίνημα του Νάρκισσου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το «Νάρκισσο», εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο, στην Εκάλη, το οποίο υπήρξε στέκι της περιοχής για πολλά χρόνια, μέχρι που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και παρέμεινε κλειστό για πάνω από δέκα χρόνια. Από πέρυσι ο Νάρκισσος αναδύθηκε από τις στάχτες του και λειτουργεί και πάλι.

narkissos5a
Η Παναγιώτα Κανάκη πλαισιωμένη από τις κ.κ. Μίνα Μπόμη, Νίνα Βλάχου και Αμαλία Κουτσούκου

Σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς αλλά και το κοινοτικό συμβούλιο της Εκάλης, με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο στάθηκαν δίπλα στους ιερείς της Αγίας Μαρίνας Εκάλης, τον πατέρα Νικόλαο και τον πατέρα Γεώργιο, καθώς και στην Βάνα Κανάκη, που μαζί με τις δύο της κόρες έχουν μετατρέψει το δημοτικό κατάστημα σε ένα υπέροχο εστιατόριο – αναψυκτήριο υψηλών προδιαγραφών.

narkissos2a
Από δεξιά, ο π. Νικόλαος Μωραΐτης με τον ιεροψάλτη Βασίλη Παπαγεωργίου, Βάνα Κανάκη, Λία Δραγώνα, Παναγιώτα Κανάκη, Δημήτρης Λιανός, Γιώργος Θωμάκος, Αχιλλέας Κουρέπης και Σίσσυ Παπασπύρου

Η οικογένεια Κανάκη, οικογένεια με παράδοση στην κατασκευή γλυκών, κάλεσε τους κάτοικους της Εκάλης, που ήδη έχουν αγαπήσει το νέο Νάρκισσο, να παραβρεθούν στα εγκαίνια.

narkissos4a
Βασίλης Βάρσος, Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης, Ουρανία Παπανδρέου

Η λειτουργία του Νάρκισσου ήταν ένα πείραμα για τη Δημοτική Αρχή, για το πώς μπορεί να επαναλειτουργήσει ένα κατεστραμμένο δημοτικό κτίριο χωρίς ο Δήμος να ξοδέψει χρήματα και χωρίς να μπλέξει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα καθυστερούσαν τη λειτουργία του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο κ. Θωμάκος στον χαιρετισμό του. Ο κ. Θωμάκος ανέφερε επίσης ότι ήταν σημαντικό ο εκμισθωτής να πληροί υψηλές προδιαγραφές και να είναι αξιόπιστος ώστε να τον αγκαλιάσουν οι περίοικοι και να μην δημιουργεί προβλήματα όχλησης. Κάτι τέτοιο σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί με επιτυχία στο «Νάρκισσο» και πάνω σε αυτό θα προχωρήσει ο Δήμος στο επόμενο βήμα, που είναι η εκμίσθωση της Αλάσκας.

narkissos3a
Η Αγγελική Βαλασσοπούλου με τη μητέρα της Μαργαρίτα

Ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, αναφέρθηκε στο ιστορικό του αναψυκτηρίου, πώς δημιουργήθηκε ο Νάρκισσος πριν σχεδόν 90 χρόνια σαν περίπτερο αναψυκτήριο, πριν ακόμη να ιδρυθεί ο οικισμός της Εκάλης. Μίλησε και για το κατάστημα που υπήρχε πριν από τον Νάρκισσο για την εξυπηρέτηση της σιδηροδρομικής γραμμής που υπήρχε για την εκμετάλλευση των μαρμάρων Διονύσου.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, αντιρρήσεις με οξείς χαρακτηρισμούς για κάποιες αλλαγές στο μισθωτήριο του Νάρκισσου είχε προβάλει ο δημοτικός σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής», Γιάννης Καπάτσος, υποστηρίζοντας ότι έχουν παραβιαστεί όροι του συμβολαίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο.
Πάντως μέχρι σήμερα, από όσα γνωρίζουμε για τη λειτουργία του οι ιδιοκτήτες, αν και βρίσκονται, ειδικά το χειμώνα, σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της πόλης μας, δείχνουν μια φινέτσα στις υπηρεσίες που παρέχουν, που πολλοί θα ήθελαν να ακολουθήσουν.