Τέλη κυκλοφορίας και στα ποδήλατα…

karamerospodilato1
  • Ποδηλατόδρομο από το Φάληρο στην Κηφισιά, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Δεν είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για ευχάριστη ή δυσάρεστη είδηση. Αν λείπει η είδηση για παράδειγμα ότι αραιώνουν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού Φάληρο – Κηφισιά, ή ότι ακριβαίνει τόσο η βενζίνη, ώστε μόνη λύση το ποδήλατο. Όταν αποχτήσουν όλοι ποδήλατο, προβλέπεται να μπει φόρος κυκλοφορίας ποδηλάτου.
  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι της νέας δημοτικής Αρχής δεν κάνουν guest εμφανίσεις. Συχνά δεν παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις του Δήμου, γεγονός για το οποίο φέρνει γκρίνια από τους συλλόγους που πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις, όταν όμως πάνε δε φεύγουν στο πεντάλεπτο αλλά παρακολουθούν την εκδήλωση. Τους εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο για τη στάση τους, μετά από παρακολούθηση εκδήλωσης σε γειτονικό Δήμο. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κάθισε στη μέση του πάνελ, έστρεψε τα μικρόφωνα προς τη μεριά της για να φανεί ότι μιλάει, παρότι η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη και κάποιος άλλος μίλαγε, φωτογραφήθηκε και στη συνέχεια έφυγε. Αν δεν κάνουμε λάθος φεύγοντας είπε να κλείσουν και τη θέρμανση διότι μετά την αποχώρησή της ο χώρος πάγωσε. Εκτός αν ήταν τόσο θερμή η παρουσία της και η αποχώρησή της έφερε ψύχος.
  • Το φτηνότερο προμηθευτή αναγκάζεται από το νόμο να παίρνει ο Δήμος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΒΙΚΕΛΑ, και αυτός λειτουργεί εις βάρος της ποιότητας και σε καθυστέρηση των έργων. Η ανακοίνωση βγήκε με αφορμή την απομάκρυνση του εργολάβου που αντικαθιστά το ταρτάν στο Ζηρίνειο, ο οποίος αφού έδωσε έκπτωση και πήρε το έργο, μετά προσέφυγε κατά της έκπτωσης αυτής. Το να παίρνεις τον πιο φτηνό, αγνοώντας τις προδιαγραφές με τις οποίες μπορεί να κάνει τη χαμηλότερη προσφορά, γενικά εγείρει προβλήματα. Λογικά εκτός από την τιμή, ο νόμος θα έπρεπε να κοιτάζει και άλλους παράγοντες όπως τι υλικά χρησιμοποιεί, αν δουλεύουν νόμιμα οι άνθρωποι που κάνουν το έργο, αν καταβάλλονται οι εισφορές τους και τόσα άλλα. Διότι με κλεμμένα υλικά και μαύρη εργασία πολλοί μπορούν να κάνουν χαμηλές προσφορές.
  • Δωρεάν πατινάζ κάνουν οι περαστικοί στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κασσαβέτη, αφού από φρεάτιο ύδρευσης στο πεζοδρόμιο έτρεχαν για μέρες νερά, δημιουργώντας πίστα, ειδικά τις ώρες που υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί λοιπόν να μη στήθηκε φέτος παγοδρόμιο στην πόλη, οι λάτρεις όμως του αθλήματος δεν έχουν λόγο να παραπονούνται.  Υπάρχει ατραξιόν για τα Χριστούγεννα.

dromospatinaz1

  • Τρίτη και 13 πραγματοποίησε ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς στο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης με προσκεκλημένο τον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και ο γραμματέας της οργάνωσης Στάθης Γρίβας γλίστρησε στα σκαλιά  και κτύπησε τόσο σοβαρά, που χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο να το μεταφέρει στο νοσοκομείο. Μίλησε κανείς για γρουσουζιά;
  • Στο πνεύμα των Χριστουγέννων οι υπηρεσίες του κράτους στέλνουν σε όλους τους φορολογούμενους τις ευχές τους με μπιλιετάκια προστίμων. Καταργήθηκαν και οι κάρτες, στέλνονται πια ηλεκτρονικά και τώρα το ταχυδρομείο σου στέλνει εκτός από λογαριασμούς, λόγων των εορτών, και πρόστιμα. Προφανώς η Κυβέρνηση θέλει να πείσει και τους πιο θαρραλέους που διαθέτουν ακόμα μπλοκάκι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ότι δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουν από τον καινούργιο χρόνο και πρέπει να κλείσουν τα βιβλία τους και μαζί την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Προφανώς προτιμάται η μαύρη εργασία ή ακόμα καλύτερα καθόλου εργασία. Πρόστιμα πάντως απαιτούνται σχεδόν για ο,τιδήποτε, από κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα του 1993, με τα αναλογούντα πρόστιμα, έστω κι αν δεν έλαβες ποτέ την κλήση μέχρι από το ΙΚΑ, την εφορία και με όποιον άλλο φορέα είχατε την τύχη να έχετε συναλλαγή.
  • Πώς παρηγορούνται οι Έλληνες; Με τον καφέ; Ποιες είναι οι μοναδικές επιχειρήσεις που έχουν πελατεία; Τα καφέ; Η λύση βρέθηκε. Φόρος στον καφέ. Από τον καινούργιο χρόνο ο καφές της παρηγοριάς θα προσφέρεται με ένα νέο φόρο δώρο. Το κουλουράκι προσφέρεται με τον παλιό φόρο, εκτός αν ονομαστεί κουλουράκι του καφέ.
  • Τρέχει και δε φτάνει η οδική βοήθεια. Αφού ο κόσμος διαπίστωσε ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να φύγει κι ότι τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πουληθούν, ξαναπήρε τις πινακίδες που είχε καταθέσει ή ακόμα καλύτερα αγνόησε ότι χρειάζονται πινακίδες για να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο και τα έβγαλε μετά από μήνες ή χρόνια ακινησία και πάλι στην κυκλοφορία. Αποτέλεσμα να μένουν από εδώ κι από εκεί, η οδική βοήθεια να τρέχει και να μην φτάνει και όποιος τη χρειαστεί να πρέπει να περιμένει με τις ώρες. Στοίχημα ότι αναμένονται αυξήσεις στην κάλυψη οδικής βοήθειας. Άλλο να τη χρειάζεσαι μια στις τόσες και άλλο να την καλείς για να σε πάει στη δουλειά σου.
  • Με τις ώρες περιμένεις την οδική βοήθεια, με τις εβδομάδες τα ανταλλακτικά που χρειάζεται το αμάξι σου. Τα συνεργεία δε στοκάρουν ανταλλακτικά, η Ελλάδα δε διαθέτει αυτοκινητοβιομηχανίες και οι παραγγελίες για τα ανταλλακτικά γίνονται μαζικά για να επιμεριστούν τα μεταφορικά. Πώς είναι στις δύο πίτσες η μία δώρο; Πρέπει να χαλάσει και του γείτονά σου το αυτοκίνητο για να έρθει το δικό σου ανταλλακτικό.
  • Φεστιβάλ θεάτρου πραγματοποιήθηκε στο όμορφο θέατρο της Πεύκης, πρωτοβουλία του προέδρου και στο νεοσύστατο «Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας», Γιώργου Πατούλη. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τις ποιοτικές παραστάσεις. Εντύπωση στο σχεδόν τρισέλιδο Δελτίο Τύπου προκαλεί η αναφορά σε μισή και πλέον σελίδα, των επισήμων που παρευρέθηκαν και σε δυόμιση γραμμές των θεατρικών ομάδων που συμμετείχαν με αναφορά μόνο στην πόλη και ούτε στην ονομασία, ούτε στο έργο, ούτε φυσικά στο σκηνοθέτη.