Τελευταίο Αντίο στον Γιάννη Καρατσιομπάνη

karatsiompanis

Η τελευταία πράξη στην μεγάλη απώλεια του Γιάννη Καρατσιομπάνη, ενός συμπολίτη μας που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από την δράση του σε πολλούς κοινωνικούς τομείς της πόλης μας, θα γίνει το μεσημέρι στις 3.00 μμ. της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου στο κοιμητήριο του Αγίου Τρύφωνα στην Κηφισιά.

Ο Γιάννης έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 60 ετών, το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ήταν καθηγητής Γερμανικής Φιλολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ κάποιο διάστημα είχε διδάξει και στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, όπου και τον είχαμε γνωρίσει. Πάντα γελαστός με απεριόριστο ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης μας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν το περιβάλλον, είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές δύο φορές, τη δεύτερη με το συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου.

Οι γονείς του μετανάστες από την Καβάλα στην Γερμανία όπου και ο ίδιος μεγάλωσε, αποκτώντας έτσι και την κουλτούρα της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος. Με άρθρα του στην εφημερίδα μας είχε πολλές φορές στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα που έβλεπε καθημερινά στα πεζοδρόμια της πόλης και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο πάντα χαμογελαστός,
ο Συναγωνιστής,
ο Οικογενειάρχης,
ο Επιστήμονας,
ο Καθηγητής,
ο Δημοκράτης,
ο Ανθρωπιστής,
ο Λάτρης της Κηφισιάς και της Παιδείας,
ο Γιάννης Καρατσιομπάνης

σε τόσο μικρό διάστημα μας άφησε τόσα πολλά για να τον θυμόμαστε πάντα… Καλό κατευόδιο φίλε!

Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά αποκομίζαμε τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτές καταθέτουμε στην μνήμη του Γιάννη Καρατσιομπάνη.

Αντίο καλέ μας φίλε…

Γιάννης Γρηγοράκος