Υπό επιτήρηση για δεκαετίες

eu

Αυτό που ψήφισαν οι βουλευτές μας στο κοινοβούλιο Κυριακή προς Δευτέρα 22 με 23 Μαΐου 2016, από τους αντιπολιτευόμενους την κυβέρνηση θεωρείται πως αποτελεί νόθευση του κοινοβουλευτισμού, αφού οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν κείμενο 7.500 σελίδων, που στάλθηκε από τους θεσμούς που μας έχουν για δεκαετίες υπό επιτήρηση και είναι αδύνατον να διαβαστούν σε δύο τρεις ημέρες που οι βουλευτές το είχαν στα χέρια τους. Γιατί έγινε αυτό;

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας πάντα έτσι κάνουν ψηφίζοντας ότι τους πει η κυβέρνηση, για να μην χάσουν τη θέση τους αντιδρώντας, κάτι που πάντα έτσι γινόταν και θα συνεχίζει να γίνεται. Αυτή τη φορά με ψήφους 153 κατά 147 ψηφίστηκε ένα Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων με ξένο προϊστάμενο και Οργανισμό Στήριξης  που για 99 χρόνια θα ελέγχει και θα διευκολύνει τις αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, εκχωρώντας ουσιαστικά τη λαϊκή κυριαρχία. Μπαίνει δηλαδή μπροστά για δεκαετίες ένας ξενόφερτος μηχανισμός που θα ελέγχει την Ελλάδα σαν να ήταν αποικία των δανειστών μας.

Μπήκαμε ωστόσο με ένα αντισυνταγματικό και αυταρχικό τρόπο στην επιτήρηση των ξένων, αφού οι 153 ψήφοι που μας κλείδωσαν σε αυτό το μηχανισμό δεν επαρκούν για ένα τέτοιου είδους νομοθέτημα, όπου το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας απαιτεί 180 ψήφους από τους 300, όπως έγινε την εποχή που το κοινοβούλιο ψήφισε την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ. Αυτό το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αφορά την εφαρμογή των μνημονίων και σωρό αντεργατικών μέτρων, θα ρυθμίζει συνεχώς και στο μέλλον τη διευθέτηση των επιταγών των θεσμών που τώρα αυτοί μας επιβάλουν, γιατί δεν θα σταματήσουν ακόμα και αν περάσουμε στην ανάπτυξη.  Οπότε οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ξεζουμίζονται από τους φόρους, η μεσαία τάξη να σταυρώνεται και οι φτωχοί να γίνονται ακόμα φτωχότεροι.

Αυτά λένε από την αντιπολίτευση αλλά και μια σειρά σχολιαστών και επικριτών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Από κυβερνητικής πλευράς μας λένε ωστόσο πως με το πολυνομοσχέδιο της Κυριακής 22.05.2016 δεν πουλιέται η Δημόσια Περιουσία, αλλά αντίθετα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση του χρέους και τα ενισχυτικά ευνοϊκά δανειοδοτικά προγράμματα θα ανακάμψουμε και θα μειωθεί η ανεργία που θα φτάσει σε μονοψήφιους αριθμούς. Θα επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να προσλάβουν νέα εργατική δύναμη και οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα που με το δίκιο τους διεκδικούν. Να είστε αισιόδοξοι. Μοιραστείτε με την ψυχή, το νου και τα δημιουργικά σας έργα και την εργασία την αισιοδοξία μας γιατί όλα βρίσκονται σε καλή πορεία και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το καλό της χώρας, όταν η υπόλοιπη Ευρώπη κινδυνεύει να επιστρέψει στον αυταρχικό εθνικισμό.

Στην εθνικιστική ιδιομορφία και αποκλειστικότητα που ζήσαμε όταν παραβιάστηκε η συμφωνία της Βάρκιζας και ο αρρωστημένος εθνικισμός και ο δοσιλογισμός κατακρεούργησε όσους αγωνίστηκαν στην Εθνική Αντίσταση κατά των ξένων κατακτητών.

Τις ημέρες που πέρασαν το Γιούρογκρουπ θα μας εγκρίνει μία ενισχυτική δόση δανείων της τάξης γύρω στα 10 δις σαν κουραμπιέ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και από αυτά άλλοι λένε πως τα 7 δις δεν θα έρθουν ποτέ εδώ, αλλά θα πάνε κατευθείαν στους δανειστές μας, που είναι αδιόρθωτα σκληροί, ειδικά με την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα 3 δις δίνονται σταδιακά όποτε αποφασίζουν οι θεσμοί και με το σταγονόμετρο σιγά σιγά για να ανακουφίσουν τους προμηθευτές του Κράτους, αλλά λίγοι θα τα χαρούν. Οι υπόλοιποι Έλληνες θα σφίγγουν το ζωνάρι και μερικοί θα περιμένουν να τους σώσει κάθε καλοκαίρι ο τουρισμός. Υπό επιτήρηση για δεκαετίες η Ελλάδα «θα την ελέγχουν οι ευκαιριατζήδες για 99 χρόνια» λέει στα προγράμματά του ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Χάρρυ Κλυνν λέει πως: «Κουμάντο στην Ελλάδα για τις επόμενες  δεκαετίες θα κάνουν οι γύπες πιστωτές» και από μεριάς κυβέρνησης μας καθησυχάζουν: Αγάντα λαέ. Η επιτυχία έρχεται. Η μείωση του χρέους έρχεται. Ότι ρήμαξε ο δικομματισμός τόσα χρόνια θα το χτίσουμε ξανά εμείς. Λαέ να είσαι αισιόδοξος. Το ΔΝΤ και οι θεσμοί θα μας μειώσουν το χρέος…του χρόνου μετά τις γερμανικές εκλογές γιατί αυτό θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ό,τι θέλει αυτός και αυτοί που τον στηρίζουν γίνεται.