Δείξε και Εσύ την Αγάπη σου μ’ ένα Διαφορετικό Δώρο – 14 Φεβρουαρίου 2023

ag-valentinou
Santa Maria Antiqua, Rome - Ελληνική εκκλησία στη Ρώμη με το παρεκλήσσι του Αγίου Βαλεντίνου
 – γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου (Καθηγήτρια Ψυχολογίας)

Ως Έλληνες με την πολύτιμη κληρονομιά της Φιλοσοφίας αιώνων, πηγή όλων των επιστημών, ας θυμόμαστε πως στο Συμπόσιο του Πλάτωνος αναφέρεται πως ο έρωτας είναι ένα είδος αγάπης, πως “ξεκινάς να ερωτεύεσαι έναν συγκεκριμένο άνθρωπο θαυμάζοντας πρώτα τη μορφή του κι ύστερα την ψυχή του και πως μέσω της εξέλιξης της δικής σου ψυχής, καταλήγεις να κατακλύζεσαι από θείο έρωτα για όλη την ύπαρξη και όλα τα έμβια όντα (συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων βοηθών μας, των ζώων)».

Ο Χριστός μας λέει, «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», «αγαπάτε αλλήλους» και συμβολίζει Εκείνος την Ανώτερη μορφή Αγάπης για την επίγεια ζωή μας. Εν Χριστώ αδελφοί….

Η Ψυχολογία λέει πως «η αγάπη είναι το ανώτερο θετικό συναίσθημα του ανθρώπου και πως έχει την ανώτατη θεραπευτική δύναμη, όταν εκδηλώνεται με τον λόγο και με έργο, όπως πρέπει να εκδηλώνονται όλα τα συναισθήματά μας ώστε να είμαστε υγιείς- σώμα, ψυχή και πνεύμα.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα που παγκοσμίως εορτάζεται την 14 Φεβρουαρίου,  μπορούμε να προσφέρουμε ένα από τα παρακάτω δώρα (διαφορετικά αλλά τόσο σημαντικά) για να εκδηλώσουμε αυτό το ανώτερο συναίσθημα προς τους συνανθρώπους μας.

1.Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)
2. Εμφιαλωμένο νερό
3. Γάλα μακράς διάρκειας
4. Ζυμαρικά
5. Ρύζι
6. Όσπρια.

Η Εκκλησία της Ελλάδος συγκεντρώνει αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας από 12  έως και 19 Φεβρουαρίου 2023 Σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Κηφισιάς (Κηφισιά – Ν. Ερυθραία – Εκάλη) μπορούμε όλοι να προσφέρουμε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω είδη από το υστέρημά μας, ως βοήθεια προς τους ανθρώπους στη Συρία και Τουρκία που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας λόγω του τραγικού σεισμού. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου «Τό προσφερόμενο ἀνθρωπιστικό ὑλικό θά συγκεντρώνουν οἱ κατά τόπους Ἱερές Μητροπόλεις καί, μερίμνῃ αὐτῶν, θά προωθηθεῖ στήν Φιλανθρωπική Ὀργάνωση τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», προκειμένου, ἐν συνεχείᾳ, διά τῶν ὑπηρεσιῶν τοῦ Ὑπουργείου Έξωτερικῶν, νά ἀποσταλεῖ στίς πληγεῖσες περιοχές τῆς Τουρκίας καί τῆς Συρίας.»

pronoiaΣυγκέντρωση αναγκαίων ειδών έγινε και από το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Δήμου Κηφισιάς υπό την Προεδρία της κας Καραλή Κατερίνας η οποία αξιοποιεί προς όφελος του κοινού καλού στο έπακρον την ιδιότητά της, αυξάνοντας κάθε χρόνο την δυνατότητα προσφοράς σε δημότες και κατοίκους μας ποικιλοτρόπως. Η ίδια χαρακτήρισε «αστείρευτη την αγάπη του κόσμου» από την τεράστια ανταπόκριση τις προηγούμενες ημέρες από Παρασκευή έως και εχτές Δευτέρα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Ερυθραίας (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας ή επισκεφθείτε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Ερυθραίας).kifissos

Αναφέρουμε επίσης πως το Δ.Σ. και τα Μέλη (κάτοικοι) του Συλλόγου Αδαμών «ο Κηφισσός» διενέργησε μια ανεξάρτητη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (55 κούτες συνολικά) η οποία βρίσκεται προς αποστολή μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το προηγούμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να δείξετε την Αγάπη σας θυμηθείτε ότι ωφελείτε τους άλλους αλλά και εσάς ενεργοποιώντας και εκδηλώνοντας αυτή την ανώτερη θετική και θεραπευτική δύναμη με πράξεις.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!