Διευκρινήσεις σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Κηφισιά για την ΧΑΝ

xanxorta
Τα χόρτα γύρω από τα γηπεδάκια της ΧΑΝ καθαρίστηκαν και στο χώρο μπορεί να γίνειο στίβος

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς είχαμε κάποιες διευρινήσεις για το θέμα της ΧΑΝ, θέμα που δημοσιεύσαμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας. Εκεί είχαμε αναφέρει πως είχαν γίνει κάποιες εξαγγελίες για τη δημιουργία στίβου στο χώρο της ΧΑΝ.  λόγω της κρίσης που είχε συμβεί στο Ζηρίνειο. Είχαμε επίσης γράψει ότι μάλλον λόγω καλοκαιρινής ραστώνης είχαν καθυστερήσει αυτά τα σχέδια. Ήρθε λοιπόν η διευκρίνηση από τον Δήμο ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση η παράταση του χρησιδανείου Δήμου Κηφισιάς- ΧΑΝ προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο αθλητικός στίβος, με εισήγηση του Αντιδημάρχου Εκάλης-Υπεύθυνου Αθλητισμού κ. Αχιλλέα Κουρέπη.

Χαιρόμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη γιατί πιστεύουμε όπως το γράφουμε και στο άρθρο ότι πρέπει να ξαναζωντνέψει ο χώρος της ΧΑΝ και να δούμε αυτό το κύτταρο αθλητισμού να γίνει κέντρο για τη νεολαία στην Κάτω Κηφισιά και όχι μόνο.

Το κείμενο του Δήμου έχει ως ακολούθως:

“Η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών για τον Κλασικό Αθλητισμό με την ανακατασκευή του παλαιού στίβου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝ που ανακοίνωσε το ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας»  σε καμμία περίπτωση δεν ήταν στα λόγια, όπως αναφέρεται στο τίτλο του δημοσιεύματος σας (σελ 4).

Ο Δήμος Κηφισιάς είχε φροντίσει από το καλοκαίρι να εγγραφεί στον προϋπολογισμό το πόσο των 30.000 ευρώ για τις πρώτες εργασίες στον αθλητικό στίβο της ΧΑΝ, με την απόφαση 125/2022 του Δ .Σ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/9/2022 θα εισέλθει ως τακτικό θέμα  η παράταση του χρησιδανείου Δήμου Κηφισιάς- ΧΑΝ προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο αθλητικός στίβος, με εισήγηση του Αντιδημάρχου Εκάλης-Υπεύθυνου Αθλητισμού κ. Αχιλλέα Κουρέπη.

Ακολούθως απαιτείται η συνυπογραφή της παράτασης του χρησιδανείου από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τον πρόεδρο της ΧΑΝ, Γιώργο Παπαδάκη, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου σε εργολάβο.

Το ταρτάν (ελαστικός τάπητας Στίβου) που θα τοποθετηθεί θα είναι  εφάμιλλης ποιότητας των γηπέδων για αγώνες.

Το 2019 ο Δήμος Κηφισιάς αξιοποίησε επίσης τρία «παροπλισμένα» γήπεδα τένις στην ΧΑΝ τα οποία ικανοποιούν ανάγκες άθλησης συλλόγων και συμπολιτών μας.”

xan-dimosieyma