Καρέ του γέλιου

Θωμάκος Πατέλης
Ο Δημαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με την οικογένειά του τίμησαν τη παράσταση ¨Καρέ του έρωτα" Μαζί τους η πρόεδος του Πολιτιστικού Λίλα Παπαδημητρίου, οι αντιδήμαρχοι Νίνα Βλάχου και Αχιλλέας Κουρέπης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Σκορδίλης. ΜΙα υπέροχη βραδιά με α΄φθονο γέλιο και πολύ χειροκρότημα

Τα δυνατά γέλια εναλλάσσονταν με το ηχηρό χειροκρότημα, το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, στην παράσταση «Το καρέ του έρωτα».

Άραγε ο πλούσιος βιομήχανος εφοπλιστής σχεδίαζε όντως φόνο; Ο απλοϊκός δικηγόρος των μικρών υποθέσεων προσκλήθηκε στα αλήθεια  στο νησί για να του υποδείξει τον τρόπο να γλιτώσει από τις νομικές συνέπειες;  Κωμωδία, αστυνομικό η αισθηματικό το έργο του Κώστα Πρετεντέρη, με διαχρονικά αστεία και άρωμα μιας εποχής που έχει περάσει;

Φρανζεσκάκης
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Φραντζεσκάκης με τον θίασό του

Ο Γιώργος Φρατζεσκάκης σκηνοθέτησε με κέφι την παράσταση και το κοινό την απόλαυσε, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, με αραιά τοποθετημένες τις καρέκλες στο χώρο το Αιθρίου. Ίσως να ήταν τα γέλια, ίσως το διάχυτο κέφι, δεν είναι φανερό τι ενόχλησε κάτοικο την περιοχής που ήρθε κραδαίνοντας κάποιες εγκυκλίους για την προστασία από τον κορωνοϊό και απαιτούσε να σταματήσει η παράσταση. Η άδεια από το Υπουργείο που επέτρεπε την παράσταση δεν φάνηκε να τον πτοεί ιδιαίτερα, ούτε ότι τόσος κόσμος που βρισκόταν στο θέατρο θα έμενε με την απορία αν τελικά ο εφοπλιστής σκότωσε τη γυναίκα και γιατί δεν μπορούσε απλά να μπει και ο συγκεκριμένος κάτοικος στο θέατρο, να βάλει παράμερα την καρέκλα του και να απολαύσει την παράσταση.

κόσμος καρέ
Πολύς ο κόσμος στις κερκίδες αλλά πάντα τηρουμένων των μέτρων

Παρών από νωρίς ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος αγαπάει έμπρακτα το θέατρο και τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης, αναφέροντας ότι και ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού, Λίλα Παπαδημητρίου,  έδειξαν ότι στηρίζουν τον πολιτισμό σε μια εποχή δύσκολη, που ο κόσμος έχει ανάγκη την τέχνη και οι καλλιτέχνες τον κόσμο.

Πατέλης
Ο Μάκης Πατέλης ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων με την αξία του

Ξεσπούσε ο κόσμος σε γέλια κάθε φορά που ο Μάκης Πατέλης, ως δικηγορίσκος, εμφανιζόταν με τα «νεγκλιζέ του» και τσόκαρα, κάθε φορά που τον έπιανε φαγούρα  και αναγκάζονταν όλοι μαζί να τον ξύνουν, κάθε φορά που πέταγε τα εξελληνισμένα γαλλικά της η Νέλλη Γκίνη ως Ραμόνα. Θαύμαζε την κομψότητα της Κυριακής Γάσπαρη ως γυναίκας του εφοπλιστή και την τσαχπινιά της Σοφίας Μανωλάκου ως ερωμένης του.  Εξαιρετικοί ο Οδυσσέας Σταμούλης ως εφοπλιστής, ο Γιάννης Παπαθανάσης ως συγγραφέας αστυνομικών που κανείς δεν εκτιμάει και ο Κώστας Ζέκος σε έναν ρόλο ενός παραδοσιακού υπηρέτη με συνδικαλιστικές ανησυχίες.

Γκίνη
Η Νέλλυ Γκίνη «έριξε» μπόλικα γαλλικά όχι μόνο στον Μάκη αλλά και σε όλο το θίασο. Καταπληκτική!

Παρούσα στην παράσταση και η αντιδήμαρχος Νίνα Βλάχου, η οποία θυμήθηκε την προηγούμενη φορά που είχε ανεβεί η παράσταση πάλι στο Αίθριο, πριν περίπου 15 χρόνια, όταν ήταν η ίδια στο τιμόνι του Πολιτιστικού Κέντρου και στο κοινό ήταν τόσο η Σπεράντζα Βρανά, για την οποία είχε γραφτεί ο ρόλος της Ραμόνας, όσο και ο η σύζυγος του Πρετεντέρη.

Η παράσταση, τη οποίας τα δικαιώματα, ο Γιάννης Πρετεντέρης προσφέρει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στη μνήμη του πατέρα του θα επαναληφθεί και στις 9.00 το βράδυ, την Κυριακή 19 Ιουλίου και για όσους δεν προλάβουν ελπίζουμε να της δοθεί η ευκαιρία να ανεβεί και τον Σεπτέμβριο στην πόλη μας.

Η παράσταση ήταν δωρεάν, αλλά έπρεπε όσοι ήθελαν να την παρακολουθήσουν να έχουν προμηθευτεί δελτία εισόδου.

φαγούρα θίασος
Η φαγούρα του Μάκη ήταν μεταδοτική

Ο Γιώργος Φρατζεσκάκης εκτός από τη σκηνοθεσία είχε και τη μουσική επιμέλεια, αλλά και τα κουστούμια με τη συνεργασία της Κυριακής Γάσπαρη, το σκηνικό έκανε ο Alphonso Thiaby, βοηθός σκηνοθέτη η Ελένη Βουτηρά, στις φωτογραφίες ήταν η  Γεωργία Χρηστάκου, Artwork Λουκάς Μελάς.