Μύγα τσετσέ

podilatis-pinakida

Την κατάσταση στις γειτονιές μας εδώ στην Κηφισιά, την ξέρετε. Αν δεν την έχετε προσέξει, μάλλον θα είσαστε ξενιτεμένοι και δεν σας έχουν ενημερώσει οι οικείοι σας, που έχουν μείνει πίσω στα πάτρια.

Να σας δώσω μια περιγραφή λοιπόν.  Οι οδηγοί, παρκάρουν όπου και όπως θέλουν. Οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου, ανεφοδιάζονται όπως και όποτε θέλουν. Οι ατάλαντοι, τάχα φιλότεχνοι, μουντζουρώνουν ό,τι θέλουν. Κάποιοι, κολλάνε στα σήματα του ΚΟΚ αυτοκόλλητα της ομάδας τους.Κάποιοι, έχουν για χόμπι τους να καταστρέφουν και να σπάνε,  γιατί έτσι τους αρέσει,  λογαριασμό θα μας δώσουν; Κάποιοι, τσιγκουνεύονται να νοικιάσουν κάδο για τα μπάζα τους. Κάποιοι, λερώνουν. Κάποιοι  βαριούνται να ανοίξουν τον σκουπιδοτενεκέ, βαριούνται να κλείσουν τον σκουπιδοτενεκέ,  βαριούνται να κλείσουν ραντεβού με τον Δήμο για τα κηπαία τους, βαριούνται να τηρήσουν τις οδηγίες, τους κανόνες ή τους νόμους, βαριούνται να δουλέψουν, βαριούνται να κάνουν το καθήκον τους, (θα συμβιβαζόμουν και με τις «εργασιακές τους υποχρεώσεις» – έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το «καθήκον»),  βαριούνται να επιβάλουν τη νομιμότητα, βαριούνται να αλλάξουν το οτιδήποτε, βαριούνται να «σπάσουνε αβγά», και διστάζουν να απογοητεύσουν τους φίλους τους, που μπορεί να είναι και ψηφοφόροι τους, ζητώντας τους κάτι.  Γενικά… βαριούνται!

Συγνώμη, με τόση βαρεμάρα, αναγκαστικά, θα χασμουρηθώ….  yaaaaaawn. (το ξέρω, χασμουριέμαι στα αγγλικά).

Βρε μπας και κάνουν απλά την επανάσταση τους τα παιδιά; Μια επανάσταση,«νωχελική».   Μόνο που αντί να ακολουθούν το πρόσταγμα του όποιου «Τσε» συμπεριφέρονται σαν να τους τσίμπησε μύγα τσετσέ. Ξέρετε, αυτή, που προκαλεί την  ασθένεια του ύπνου! Συμπτώματα της οποίας είναι ησύγχυση, η έλλειψη συντονισμού, το μούδιασμα και οι διαταραχές του  ύπνου. Καλά, για το τελευταίο, δεν παίρνω και όρκο ότι τον έχουνε χάσει. Σε όλα τα άλλα όμως, μέσα πέσαμε. «Σύγχυση» check. «Έλλειψη συντονισμού» check. «Μούδιασμα»… έ με τέτοια αδυναμία να διαχειριστούν τις καταστάσεις, checkκαι καρά-check και πάλι check!

Θα «κλέψω» ένα απόσπασμα από το curriculumvitaeτου Δημάρχου, όπως το βρήκα στην ιστοσελίδα του Δήμου, (www.kifissia.gr/el/mayor 28/10/2020).«Ως Δήμαρχος… καθιέρωσε νέους θεσμούς συμμετοχής των πολιτών…  έδωσε έμφαση στην διατήρηση της Παραδοσιακής Φυσιογνωμίας και της Εμπορικότητας της πόλης… στην Προστασία του Περιβάλλοντος…».

Οι Δημότες, πράγματι συμμετέχουν. Ανησυχώντας, επισημαίνοντας  και «γκρινιάζοντας».Και με το δίκιο τους!Συμμετέχουν, όχι όμως στα όργανα του Δήμου. Συμμετέχουν στο Facebook. Αλλά η πραγματική συμμετοχή, θέλει και ανοιχτά αυτιά από την πλευρά του Δήμου. Αλλιώς, κάθε άλλο από συμμετοχή μπορεί να λέγεται. Και όταν η αγωνία τους δεν εισακούεται, τότε η συμμετοχή, μετατρέπεται σε απελπισία και κάποια στιγμή,  σε θυμό. Και σε τρία χρόνια, πάνω κάτω, σε οργισμένηψήφο. Από αυτές, που τρέμει κάθε πολιτικός. Και με το δίκιο του!

Τώρα, για την «Παραδοσιακή Φυσιογνωμία», τι να πούμε… Φαίνεται ότι παραδοσιακά και στο παρελθόν,  στάθμευανόπως θέλανε και μουντζούρωναν, όπου θέλανε. Ποιητική αδεία, φαντάζομαι την Πηνελόπη Δέλτα, μια εμβληματική προσωπικότητα της Κηφισιάς, να καβαλάει με ένα «FordmodelT»το πεζοδρόμιο και κατεβαίνοντας, να βγάζει από το τσαντάκι της πινέλο και μπογιά, για να εκδηλώσει με ένα σύνθημα, την αγάπη της για τον Παναθηναϊκό. Ναι, τον Παναθηναϊκό! Τι θέλετε;Δική μου είναι η φαντασίωση! Και ας ντρέπομαι βαθύτατα για τους βανδαλισμούς που βλέπω, στο όνομα της ομάδας που υποστηρίζω.

Για την δε «εμπορικότητα», που γράφει το βιογραφικό, δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω απ’ αυτό. Η Κηφισιά, ως εμπορικός προορισμός, απαξιώνεται κάθε μέρα και παραπάνω, όσο ο Δήμος εφαρμόζει τη λογική, του να αφεθούν τα πράγματα να αυτορυθμιστούν. (Αυτορυθμίζονται χωρίς αμφιβολία, συνήθως όμως άναρχα). Οι άλλοι εμπορικοί προορισμοί πάντως, δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη και για αυτό σήμερα, έχουν προβάδισμα, σε έναν σκληρό και πολύ ανταγωνιστικό αγώνα, για την προτίμηση και τα ευρώ, των δυνάμει επισκεπτών τους.

Όσο για την «Προστασία του Περιβάλλοντος», την άφησα για το τέλος…

Μια μέρα, θα πρέπει οι «συμμετέχοντες Δημότες», να κάνουμε ένα λεύκωμα, με όλες τις «χωματερές»που βρίσκονται απλωμένες σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης μας! Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε, «Στρωματάκια, σκουπίδια, μπάζα και λεκάνες, της άλλοτε «αρχόντισσας» Κηφισιάς!».  Τι λέτε;podilato

ποδηλάτης ανοιχτομάτης

Παίρνω το ποδήλατό μου….

«Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο
κρατάω στο χέρι το κλειδί»

Όπως τραγουδάει και ο Μακεδόνας, εξακολουθούμε τον αγώνα, ξανά από την αρχή και μπορεί κάθε έργο να το έχουμε κάπου, κάπως ξαναδεί αλλά δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και να προσπαθούμε, παρέα με τους συνεργάτες μας.

Η συνεργασία μας με τον Ποδηλάτη Ανοιχτομάτη ξεκινάει από πολύ παλιά και εξελίσσεται, μετά από πολλά κιλά μελάνι που ρίχτηκαν στο χαρτί.

Ο ποδηλάτης συνεχίζει διαδικτυακά  να  σχολιάζει τα στραβά και τα ανάποδα αλλά και τα καλώς κείμενα που συμβαίνουν στην πόλη μας, σε τακτική βάση,  κάθε Παρασκευή, μέσα από την  καθιερωμένη στήλη του που αγαπήσατε.   Στο χαρτί θα τον δείτε και πάλι, αφού η έντυπη «Κηφισιά» θα εξακολουθήσει να είναι μαζί σας αλλά με πιο αραιές εκδόσεις.

Μύγα τσετσέ λοιπόν για την έναρξη της νέας σας συνήθειας της Παρασκευής.

Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε επίσης:

Φεύγουν τα φαντάσματα από τη ΧΑΝ Κηφισιάς