Πειραματόζωα οι μαθητές των Λυκείων

lykeio-erythraias1
Αναξαγόρειο Λύκειο Ν. Εευθραίας

Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι εξετάσεις των Λυκείων όλης της χώρας, βλέπουμε την αδυναμία ενός συστήματος αυτό της Τράπεζας Θεμάτων να καταρρέει, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία, μαθητών, γονέων και καθηγητών.

Χτες την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων με αυτό το σύστημα πολλοί μαθητές δεν κατάφεραν να διαγωνιστούν και κυρίως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που βρίσκονται στο μεταίχμιο των Πανελλαδικών για τα ΑΕΙ. Όπως ανέφεραν πηγές του Υπουργείου το 90% των μαθητών ολοκλήρωσε τη διαδικασία των εξετάσεων ενώ οι υπόλοιποι θα δώσουν σε άλλη ημερομηνία, μετά το πέρας των πανελλαδικών. Σίγουρα το σύστημα της τράπεζας Θεμάτων είναι διαβλητό και πρέπει όπως αναφέρει και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης να καταργηθεί και να διενεργηθούν με τον κλασικό τρόπο οι εξετάσεις, πράγμα που έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τη νομοθεσία.

Το ίδιο αναφέρουν και οι Σύλλογοι Γονέων σε ανακοίνωσή τους, οι οποίοι ζητούν και την κατάργηση της βάσης εισαγωγής.

Στο Αναξαγόρειο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, την πρώτη ημέρα υπήρξε δίωρη καθυστέρηση αλλά οι καθηγητές με τον Διευθυντή του Λυκείου είχαν την πρόνοια να μην βάλουν τα παιδιά στην αίθουσα, να τους τονώσουν το ηθικό με κεράσματα και τελικά μετά από διώρη καθυστέρηση, τελείωσαν τις εξετάσεις. Το ίδιο και σήμερα 30 Μαΐου υπήρξε καθυστέρηση μιάς ώρας και μόλις στις 1.00μμ κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των εξετάσεων.

Τι τελικά θα γίνει ο χρόνος θα δείξει και δυστυχώς όπως αναφέρουν οι Γονείς τα παιδιά τους έχουν γίνει πειραματόζωα:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ !!!!

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

Η ΑΣΓΜΕ εκφράζει  την αγανάκτηση  της  για  την ταλαιπωρία και το  άγχος χιλιάδων μαθητών του Λυκείου που επί ώρες περίμεναν μέσα στις αίθουσες να δώσουν εξετάσεις και ήταν σε «αναμονή» μέχρι νεοτέρας επειδή «έπεσε» το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Είναι μονόδρομος: Απαιτούμε  την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων  – οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να επιλέγουν τα θέματα των εξετάσεων γνωρίζοντας τις δυνατότητες των μαθητών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών

 Αθήνα, Μάης  2023